Voor oranje mag u ook stoppen.... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Voor oranje mag u ook stoppen....

Rijswijk - Op de A4 richting Rijswijk, afrit Plaspoelpolder, is rond drie uur vanmiddag een aanrijding ontstaan na een harde remactie toen het verkeerslicht op oranje sprong.


Wanneer u rijles kreeg, of krijgt, leert u te stoppen voor het oranje verkeerslicht 'wanneer dat nog kan'. Als meer ervaren bestuurder denk u welllicht soms, "ik red het nog wel voordat het verkeerslicht rood wordt" en geeft u dan juist een dot gas.

Deze twee soorten bestuurders kwamen elkaar om kwart over drie dus tegen op de afrit Plaspoelpolder van de A4.

Beide bestuurders reden met lage snelheid op de afrit en zagen dat het verkeerslicht voor de kruising met de Diepenhorstlaan op oranje sprong. De bestuurder van de lesauto remde gelijk toen het verkeerslicht van groen op oranje sprong. De bestuurder erachter verwachtte dit kennelijk niet en botste achterop de inmiddels stilstaande lesauto.

Bij de aanrijding raakte de wettige bestuurder van de lesauto gewond. Deze instructeur kreeg last van zijn nek en/of rug. Voor hem werd behalve een ambulance ook de brandweer gealarmeerd. Deze heeft in samenwerking met de ambulancedienst het slachtoffer voorzichtig uit het voertuig gehaald en gefixeerd op de wervelplank. Dit om eventueel verder letsel te voorkomen. Later is hij naar het ziekenhuis vervoerd om behandeld te worden aan zijn verwondingen.

De Verkeerspolitie heeft de aanrijding in onderzoek. In verband met het ongeval waren drie van de vier rijstroken afgezet. 

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Dejan Jeremic

w IMG 6958

w IMG 6964

w IMG 6961

w IMG 6968

w IMG 6977

w IMG 6978

w IMG 6986

w IMG 6992

w IMG 6996