Bestuurder vlucht na ernstig ongeval Zoetermeer (update) | Regio15.nl
DutchEnglish

Bestuurder vlucht na ernstig ongeval Zoetermeer (update)

Zoetermeer - Na een ernstig eenzijdig ongeval op de Afrikaweg, waarbij drie gewonden vielen, zou de bestuurder van het voertuig zijn gevlucht.


Omstreks half vier is een auto uit de bocht gevlogen op de kruising van de Amerikaweg met de Afrikaweg en tegen de railing van het viaduct gebotst. In de auto zaten vier inzittenden.

Volgens politiemensen ter plaatse zou de bestuurder na het ongeval meteen zijn gevlucht zonder zich om de inzittenden te bekommeren. Dit is een misdrijf.

De drie overige inzittenden, vrouwen van 19, 20 en 21 jaar, moesten door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Hiervoor werd het dak van het voertuig geknipt. Ten behoeve van de gewonden zijn drie ambulances en het MMT uit Rotterdam ter plaatse geweest.

Twee gewonden zijn met spoed vervoerd, waarbij respectievelijk arts en verpleegkundige van het MMT met de ambulance zijn meegereden. Het derde slachtoffer is zonder spoed vervoerd. Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht foto's gemaakt van het incident.

Update 8 april: de politie laat weten dat één van de gewonde inzittenden, een 21-jarige vrouw, toch de auto blijkt te hebben bestuurd. De politie ging er eerst van uit dat de bestuurder was gevlucht, omdat op de bestuurdersstoel niemand was aangetroffen. Na onderzoek door de politie blijkt thans dat de 21-jarige vrouw dus heeft gereden. Door de klap van de aanrijding en mede omdat de vrouw waarschijnlijk geen gordel droeg, is de vrouw door het ongeval op een andere plek in de auto terecht gekomen.

Video: Ivar Gieles

Foto's: Ivar Gieles en Donny Kooistra

w IMG 8175

w DSC 0240

w IMG 8196

w DSC 0248

w DSC 0258

w DSC 0272

w IMG 8209

w DSC 0276

w DSC 0286

w DSC 0287

w IMG 8239

w IMG 8244