Fietser aangehouden na aanrijding met politievoertuig | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Fietser aangehouden na aanrijding met politievoertuig

Den Haag - Een inbraakmelding resulteerde vanavond op de Hoefkade in een aanhouding van een recalcitrante - aangereden - fietser.


Rond tien over tien ging een aantal politievoertuigen met spoed op pad in verband met een inbraakmelding aan de Ermelostraat.

Op de Hoefkade, ter hoogte van de Falckstraat, raakte één van de politievoertuigen betrokken bij een aanrijding met een fietser. De toestand van de fietser zag er aanvankelijk slecht uit; de AED werd door de politie zodoende alvast klaargelegd en behalve de ambulancedienst werd ook het Mobiel Medisch Team met spoed opgeroepen.

De fietser kwam echter weer bij volle bewustzijn en kon uiteindelijk lopend de ambulance in. Daar gedroeg de man zich echter zeer recalcitrant en hij was voor het ambulancepersoneel niet te hanteren.

Politiemensen moesten de man daarom onder bedwang houden, maar hij was niet tot kalmte te manen. Hierop besloten de agenten de man aan te houden. Bij het fouilleren bleek dat de man een groot mes op zak had.

Hij is uiteindelijk in gezelschap van enkele stevige agenten alsnog naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA van Eenheid Rotterdam zal de aanrijding onderzoeken.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Nick van Mourik

w NVM 1758

w NVM 1763

w NVM 1769

w NVM 1779

w NVM 1782

w NVM 1791

w NVM 1794

w NVM 1805

w NVM 1817

w NVM 1828

w NVM 1841

w NVM 1852

w NVM 1854

w NVM 1859