A12 afgesloten vanwege ongeval met 2 auto's | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

A12 afgesloten vanwege ongeval met 2 auto's

Zoetermeer - Na een aanrijding vanmorgen vroeg moest de A12 richting Utrecht tijdelijk worden afgesloten.


Omstreeks tien over half vier vond er op de rijbaan richting Utrecht, ter hoogte van station Zoetermeer-Oost, een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een van de voertuigen kwam hierbij dwars op de weg te staan. Als gevolg hiervan moest de rijbaan richting Utrecht tijdelijk geheel worden afgesloten.

Eén van de bestuurders is na de aanrijding gevlucht. De politie is naar deze bestuurder op zoek gegaan en toen hij even later in Zoetermeer werd aangehouden bleek waarom hij was gevlucht: hij verkeerde onder invloed. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd.

Nadat de rijbaan was gereinigd en berger BCB de beide auto's had afgevoerd, kon de rijbaan weer worden vrijgegeven. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij dit ongeval.

Update 07-02-2017: De Rechtbank in Den Haag heeft de gevluchte 27-jarige bestuurder veroordeeld tot het uitvoeren van 240 uur werkstraf. Ook mag hij 2 jaar geen auto besturen. Bij Omroep West legt de persrechter in een interview uit hoe de rechter tot dit oordeel is gekomen.

Foto's: Dejan Jeremic

w IMG 2526

w IMG 2528

w IMG 2531

w IMG 2532

w IMG 2538

w IMG 2542

w IMG 2543