Auto versus scooter op de Binckhorstlaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Auto versus scooter op de Binckhorstlaan

Den Haag - Bij een ongeval tussen een personenauto en een scooter op de Binckhorstlaan is de scooterrijder zwaargewond geraakt.


De automobilist wilde vanaf een uitrit de rijbaan oprijden, maar zag de scooterrijder over het hoofd die van rechts over het fietspad kwam. De scooterrijder raakte door het ongeval zwaargewond.

Vanwege de ernst van de melding werd behalve en ambulance, Rapid Responder en de politie ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam gealarmeerd. Deze kwamen met de traumahelikopter 'Lifeliner 2' ter plaatse.

Politieagenten waren snel ter plaatse en zijn begonnen met de eerste hulpverlening. Ambulancepersoneel nam dit over om het slachtoffer verder te stabiliseren; het MMT heeft het ambulancepersoneel hierbij geassisteerd.

Het slachtoffer is op de brancard geplaatst en is daarbij gefixeerd met onder andere headblocks, zodat tijdens het vervoerd geen verdere verwondingen konden ontstaan. Uiteindelijk is het slachtoffer zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De arts van het MMT was niet benodigd tijdens het transport en kon met de overige bemanning van de Lifeliner terug naar Rotterdam.

De aanrijding wordt onderzocht door de Verkeerspolitie. Ook de Verkeers Ongevallen Analyse heeft hierbij geholpen door onder andere foto's te maken en sporen vast te leggen.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Shane Alders en Donny Kooistra

w IMG 6189

w IMG 6195

w IMG 6197

w IMG 1064

w IMG 6199

w IMG 6210

w IMG 1071

w IMG 6217

w IMG 6249

w IMG 6277