Alcomobilist ramt hek tramhalte en vlucht | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Alcomobilist ramt hek tramhalte en vlucht

Den Haag - Rond half één vannacht is een dronken bestuurder letterlijk de weg kwijtgeraakt en veroorzaakte daardoor een grote ravage.


Terwijl de man over de Melis Stokelaan reed in de richting van de Moerweg, bleken de rails van tram 9 een behoorlijke aantrekkingskracht te hebben, gezien het feit dat hij bij de halte aan de Anna Bijnslaan besloot zijn reis in plaats van via de weg, via de trambaan voort te zetten.

Schijnbaar zag de man de tramhalte en het hekwerk over het hoofd, maar het hek op de tramhalte hield hem tegen gebruik te gaan maken van de trambaan. Na het ongeval is de automobilist er vandoor gegaan.

Wonder boven wonder raakte er niemand gewond; wel zijn een aantal omstanders flink geschrokken.

Getuigen hebben de politie ingeschakeld, die de man niet veel verderop konden aan hebben gehouden, onder andere voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval.

De auto en het hekwerk van de tramhalte hebben veel schade opgelopen. Een berger heeft de personenauto afgevoerd. De HTM zal een bedrijf inschakelen om het hekwerk van de tramhalte in de juiste staat te krijgen.

Vanwege de bergingswerkzaamheden was de Melis Stokelaan in de richting van de Moerweg enige tijd afgesloten voor het verkeer. 

Update 26/12/2015: De politie van bureau Zuiderpark heeft laten weten dat de aangehouden man 750 Ugl heeft geblazen; uim drie keer de toegestane hoeveelheid. De man zijn rijbewijs is ingevorderd. De Kerst zal een stuk duurder voor hem uitvallen dan gedacht; hij zal de schade aan de tramhalte ook moeten vergoeden.

Video en foto's: Donny Kooistra

w IMG 6712

w IMG 6713

w IMG 6714

w IMG 6724

w IMG 6740

w IMG 6764

w IMG 6733

w IMG 6780

w IMG 6784