Ongeval vlak voor het ziekenhuis. En dan? | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Ongeval vlak voor het ziekenhuis. En dan?

Den Haag - Veel mensen vragen zich wel eens af wat er gebeurt als er in de nabijheid van een ziekenhuis iemand gewond raakt bij een ongeval.


Het meest voor de hand liggend zou zijn als doktoren/verpleegkundigen naar buiten snellen om zich zo snel mogelijk om het slachtoffer te bekommeren.

Dat ligt echter niet zo eenvoudig: volgens de regels moet bij een ongeval vlak buiten de muren van een ziekenhuis toch een ambulance worden gealarmeerd. Dat was dus het geval toen vanmiddag omstreeks half één een scooterrijder werd aangereden op het Westeinde, net buiten de muren van het HMC/Westeinde ziekenhuis.

In eerste instantie liep gelijk medisch personeel van het ziekenhuis na het ongeval naar buiten om de scooterrijder te helpen. Toen hen duidelijk werd dat er al een ambulance onderweg was, zijn zij weer naar binnen gegaan.

De komst van de ambulance liet echter op zich wachten en daarom hebben zij alsnog eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Zij hebben het slachtoffer vervolgens, ondanks de komst van de ambulance, naar de Eerste Hulp gebracht. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat.

Foto's: Nick van der Toorn

2dGBAy.JPG

AgQuhd.JPG

gRfYtD.JPG

rNaUXO.JPG

0NwSc4.JPG

ZyCSXg.JPG

TFDbmD.JPG