Snelweg A13 afgesloten na forse aanrijding | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Snelweg A13 afgesloten na forse aanrijding

Delft - De snelweg A13 is vanavond afgesloten, nadat er tussen het Kruithuisplein en de afrit Delft-Noord een ernstig ongeval was gebeurd.


Dat vond plaats tijdens een sneeuwbui; mogelijk hebben de weersomstandigheden een rol gespeeld. De personenauto heeft een tikje gehad, heeft rechts de vagrail geraakt, is dwars over de snelweg geschoten en is aan de linkerkant in de vangrail tot stilstand gekomen. De bestelbus kon niet meer op tijd remmen en reed op de personenauto in.

In deze auto zat een slachtoffer bekneld. De brandweer heeft met hydraulisch redgereedschap het dak van de auto verwijderd, waarna de ambulancebemanning bij het slachtoffer kon om deze medische zorg te verlenen. Het mobiel medisch team MMT uit Rotterdam is met de auto ter plaatse gekomen om de ambulancebemanningen te ondersteunen.

De A13 was volledig afgesloten in de richting van Rijswijk.

Er zijn twee gewonden naar het ziekenhuis vervoerd; eenmaal met spoed (A1) en eenmaal zonder spoed. Een derde slachtoffer wordt ter plaatse nog behandeld aan zijn/haar verwondingen.

Update 22:15: de VOA is ter plaatse om het ongevalsonderzoek te doen. Het derde slachtoffer is inmiddels ook naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Rogier Visser

Foto's: Ruben van Essen, Rogier Visser en Roy Wolters
2ALjdu.JPG

XmAGCG.JPG

b22WlV.JPG

sr7LvV.JPG

GlgD0D.JPG

kleKW0.JPG

PeKKry.JPG

SdZU1C.JPG

8XSOwc.JPG

EMwlLK.JPG

yeXtX5.JPG

lmddnP.JPG

hxiF3T.JPG

mMLJkg.JPG

s5qN2Q.JPG

sJEydr.JPG

d7SjyC.JPG

iQL89o.JPG

AO7D98.JPG

TxENxm.JPG

PNcFNX.JPG

w0pSoR.JPG

z844ND.JPG