Brandweervoertuig ingezet als ambulance | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweervoertuig ingezet als ambulance

Den Haag - Hulpdiensten werden vanavond even voor zeven uur gealarmeerd voor een aanrijding met letsel op de Schenkkade, onderaan het Schenkviaduct voor de deur bij "De Haagsche Zwaan".


Een bestuurster reed met haar aangepaste invalidebus in de richting van het Rijswijkseplein, toen opeens de aangepaste besturing van de auto “op hol sloeg”.

Het busje schoot over de stoep en een grasstrook en kwam op de parallelbaan tegen een geparkeerd busje tot stilstand. Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse, waarna ambulancepersoneel de bestuurster heeft onderzocht.

Voor nader onderzoek/behandeling was het noodzakelijk om de vrouw naar het ziekenhuis te vervoeren. Een probleem was echter dat de vrouw in een elektrische rolstoel zat en deze niet in de ambulance paste. Creatief overleg tussen brandweer- en ambulancepersoneel resulteerde in een speciale 'rode ambulance'.

Een vrachtauto (adembeschermingsvoertuig) van de brandweer werd vanaf de kazerne in Wateringen gealarmeerd om met spoed ter plaatse te komen. Middels de laadklep is het slachtoffer achterin de vrachtwagen gereden, alwaar zij vergezeld werd door de ambulance verpleegkundige en een brandweerman.

Brandweer en ambulance zijn vervolgens met motorbegeleiding van de politie naar het HMC/Westeinde ziekenhuis gereden. De auto van de bestuurster werd opgehaald door berger Vreugdenhil.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Ivar Gieles

w Schenkkade SBF57334

w Schenkkade SBF57338

w Schenkkade SBF57349

w Schenkkade SBF57354

w Schenkkade SBF57358

w Schenkkade SBF57366

w Schenkkade SBF57369

w Schenkkade SBF57372

w Schenkkade SBF57376

w Schenkkade SBF57384

w Schenkkade SBF57390

E7jtmT.JPG

FL6ZOI.JPG

niHKJU.JPG

m5IH9h.JPG