"Iets met een rijbewijs" Laan van Meerdervoort | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

"Iets met een rijbewijs" Laan van Meerdervoort

Den Haag - Je neemt een aantal dure lessen, je doet examen voor je rijbewijs en je slaagt nog ook. Dat is best iets om trots op te zijn.


Als je dat traject met succes hebt afgerond, krijg je van het CBR een 'bewijs rijvaardigheid' voor de categorie rijbewijs waarvoor je examen hebt gedaan. Dat bewijs kan je samen met een paar pasfoto's op het gemeentehuis gaan omwisselen voor je nieuwe rijbewijs.

Maar... dan moet je dat ook wel doen. Omwisselen voor een rijbewijs. En niet de weg opgaan met je 'bewijs rijvaardigheid'.

En dat is nu precies wat de bestuurder gedaan had die vanmiddag bij een aanrijding tussen een personenauto en een scootmobiel betrokken raakte. En dan ga je dus het traject 'een motorvoertuig besturen zonder een geldig rijbewijs in', met alle gevolgen van dien.

De nek van de bestuurder van de scootmobiel werd door een motoragent gefixeerd, in afwachting van de ambulance. De bemanning van de ambulance verzorgde en controleerde de onfortuinlijke bestuurder, en vervoerde hem zonder spoed naar het ziekenhuis.

De automobilist mocht mee naar het bureau.

Foto's: Ivar Gieles

b4bviq1

q3XI4e.JPG

1K7JoZ3

haCih54

Lk50ur5

exV3NA.JPG

fntArX.JPG

40KJXN.JPG

BAFEfO9

TfmLYG.JPG

nq0DTV11