Lange file door aanrijding op de A13 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Lange file door aanrijding op de A13

Delft - Een kop-staart aanrijding op de A13 resulteerde vanmiddag even na half zes in een file met een vertragingstijd van ruim 70 minuten.


Drie auto's botsten op elkaar op de rijbaan richting Rotterdam. Door het ongeval werden drie rijstroken afgekruist tussen de oprit van Delft-Centrum (bij de Ikea) tot aan de afrit van Delft-Zuid. Verkeer werd ter plaatse over de op- en afrit langs het ongeval geleid.

Rijkswaterstaat stelde een omleiding in via de A4 vanwege de file die inmiddels ruim zeven kilometer lang was.

Behalve politie en Rijkswaterstaat werd er ook een ambulance ter plaatse gestuurd. Eén van de inzittenden is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar het was niet nodig om met deze inzittende naar het ziekenhuis te gaan.

Na het invullen van de noodzakelijke papieren kon de berger aan de slag. Twee van de betrokken voertuigen werden weggesleept, de derde had slechts lichte schade en kon door de bestuurder meegenomen worden.

Na het schoonvegen van de rijbaan door Rijkswaterstaat kon even na half zeven de gehele A13 weer worden vrijgegeven.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w A13 IMG 1810

w A13 IMG 1812

w A13 IMG 1816

w A13 IMG 1818

w A13 IMG 1827

w A13 IMG 1831

w A13 IMG 1835

Tijdens het ongeval waren 3 rijstroken t.h.v. het ongeval afgekruist. Minimaal 2 portalen voor het ongeval waren al voorzien van 2 rode kruizen (op rijstrook 1 en 2), maar helaas waren er weer teveel auto's die (zoals op onderstaande foto te zien is) onder het rode kruis door over de middelste rijstook reden. Vanwege de beperkte politie-aanwezigheid werden hier echter geen bekeuringen voor uitgeschreven.

w A13 IMG 1829