Een engeltje op zijn schouders.... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Een engeltje op zijn schouders....

Delft - Een 'aanrijding spoorvervoer met letsel', zoals een aanrijding trein vs persoon officieel wordt genoemd, kent doorgaans een heel slechte afloop.


De krachten die vrijkomen bij een aanrijding tussen een trein en een persoon zijn van dien aard dat de trieste uitkomst - helaas - meestal vast staat.

Toch zijn er uitzonderingen die deze regel bevestigen en vanavond was daar zo'n situatie. Even over half twaalf gingen bij politie, brandweer, ProRail en ambulancedienst de alarmbellen af omdat er op station Delft-Zuid op het Kruithuispad een persoon aangereden zou zijn.

Rekening houdend met het ergste gingen de hulpverleners op pad, maar hun angstige voorgevoelens bleken dit keer gelukkig niet uit te komen. Zij troffen op het station namelijk een persoon aan die door een passerende trein was geschampt, maar die dat gelukkig wist na te vertellen.

Uiteraard was de persoon hevig geschrokken en hij heeft onbekende verwondingen opgelopen. Hij is op een vacuümmatras gefixeerd en is daarna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Het treinverkeer liep door dit alles vertraging op en de inzittenden van de trein kregen flesjes water aangeboden in verband met het lange wachten. Hoe het ongeval kon ontstaan wordt uiteraard onderzocht.

Video: Nick van der Toorn

Foto's: Roy Wolters en Nick van der Toorn

hTBVYE.JPG

Y5zk3y.JPG

p5wO1y.JPG

p4bdf6.JPG

8uCPcK.JPG

fFY5D0.JPG

3nF4Nm.JPG

9XYNcL.JPG

QoqBPb.JPG

NuKbZ4.JPG

JNGzTK.JPG

3CyoyJ.JPG

mFKzTr.JPG

TDWO4a.JPG