Forse schade na politieachtervolging in Den Haag | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Forse schade na politieachtervolging in Den Haag

Den Haag - Een politievoertuig is vannacht omstreeks één uur tijdens een achtervolging betrokken geraakt bij een aanrijding op het Rijswijkseplein.


De achtervolging begon nabij de kruising van de Hoefkade met de Koningstraat. Agenten in een surveillancevoertuig zagen een auto rijden die opviel door zijn snelheid. Zij gaven de auto een stopteken, maar de bestuurder ging er meteen vandoor.

Hierop ontstond een achtervolging waarbij snelheden tot omstreeks de 120 km/u werden behaald. De vluchtende bestuurder haalde daarbij volgens de politie halsbrekende toeren uit.

Bij een voetgangersoversteekplaats werd door de vluchtauto bijna een voetganger aangereden. Diverse malen werd een rood verkeerslicht genegeerd en andere verkeersdeelnemers moesten enkele keren abrupt remmen om een aanrijding te voorkomen.

Op het Rijswijkseplein is het politievoertuig van de weg geraakt; daarbij werden een reclamebord en twee verkeerspalen omvergereden. Ook de 'vluchtauto' raakte daar van de weg. Deze is met de zijkant tegen een boom gebotst en op de andere rijbaan tot stilstand gekomen.

De beide inzittenden van die auto, een 51-jarige en een 34-jarige Hagenaar, zijn gevlucht maar konden echter al snel worden aangehouden. Hun auto is in beslag genomen.

De vermoedelijke bestuurder is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Hem wordt overtreding van de artikelen 5 en 7 van de Wegenverkeerswet ten laste gelegd. Beide inzittenden zitten nog vast.

Volgens getuigen namen er ongeveer negen politievoertuigen deel aan de achtervolging.

Ambulancepersoneel heeft ook de twee inzittenden van het politievoertuig ter plaatse onderzocht. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. De schade aan de voertuigen en diverse verkeerspalen is fors. De politie heeft een ruim "plaats delict" afgezet voor onderzoek van de VOA.

Video en foto's: Sander Paardekooper

DiNpaD.JPG

vjhbvG.JPG

1cp38o.JPG

4NaL0l.JPG

HX9pGW.JPG

yFOYAw.JPG

uemID0.JPG

6iiy5o.JPG

W45bJ6.JPG

y6kVU9.JPG

dajgsN.JPG

sCRRll.JPG

1EsZ3h.JPG