Auto botst achterop vrachtwagen; inzittenden ontsnappen aan dood | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Auto botst achterop vrachtwagen; inzittenden ontsnappen aan dood

Bleiswijk - Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag achterop een rijdende vrachtwagen gebotst op de A12 ter hoogte van Bleiswijk.


Het ongeval gebeurde rond half twee. De auto reed met hoge snelheid over de A12 richting Zoetermeer en botste toen achterop de rijdende vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur had niet direct door wat er gebeurde, maar merkte na zo'n 400 meter dat er iets aan de hand was. Hij zette zij vrachtwagen aan de kant en trof toen de auto aan onder zijn oplegger.

Naast de politie en meerdere ambulances kwamen ook een traumahelikopter en de brandweer met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten bleek één van de drie inzittenden op de vlucht geslagen te zijn. De man die achterin zat kon zelfstandig uit het voertuig stappen. Na bevrijding door de brandweer kon ook de bestuurder uit het voertuig stappen.

Wonder boven wonder raakten de inzittenden niet ernstig gewond. Alleen de bestuurder van het voertuig is vervoerd naar het ziekenhuis.

Een politiehelikopter heeft enige tijd gezocht naar de gevluchte man, maar voor zover bekend is hij niet meer aangetroffen. In verband met de hulpverlening werden twee rijstroken van de snelweg in de richting van Zoetermeer afgesloten.

In de auto lagen tientallen slagroompatronen verspreid. Volgens de politie waren de inzittenden vlak voor het ongeval nog bezig met het inhaleren van de ampullen.

Video en foto's: Daan van den Ende

fQg853.JPG

BkMmVb.JPG

Nuwodc.JPG

JMgCx5.JPG

dZ5f5K.JPG

WfyKYc.JPG

fPBJHB.JPG

tTbho5.JPG

Bk9rl5.JPG

bbYxOn.JPG

fbyClA.JPG

e830Xd.JPG