Je denkt dat het alleen in de film gebeurt.... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Je denkt dat het alleen in de film gebeurt....

Maasdijk - Je denkt er als autobestuurder wel eens over na: wat als de motorkap tijdens het rijden open gaat ?


Maar in de praktijk gaat het eigenlijk bijna altijd goed. Bijna, want de bestuurder van een auto die op de A20 reed (Westland richting Rotterdam) kwam vanavond precies in zo'n situatie terecht. Tijdens het rijden schoot de motorkap open, klapte tegen de voorruit en belemmerde het zicht van de bestuurder.

Die reageerde daarop door (begrijpelijk) vol op de rem te trappen. Probleem is dat een aantal auto's daar achter daar niet op bedacht waren, met een flinke kettingbotsing tot gevolg.

Een ambulance kwam ter plaatse, maar uiteindelijk is alleen één van de inzittenden ter plaatse nagekeken. Het was niet nodig om iemand naar het ziekenhuis te vervoeren.

De rijbaan werd volledig afgesloten, om de hulpverleners de ruimte te geven om veilig hun werk te kunnen doen. Het verkeer werd over de af- en oprit omgeleid, maar uiteraard leverde dat een flinke file op.

Berger Vreugdenhil heeft een aantal beschadigde auto's meegenomen. De bestuurder kunnen intussen de gegevens gaan uitwisselen en schadeformulieren invullen.

Foto's: Gabi Gonzalez

HGY3wt.jpeg

pwyoXS.jpeg

UGYWPJ.jpeg

rpGgaj.jpeg

CWON0D.jpeg

PeH3Fl.jpeg

Hw5qlo.jpeg