Bizar ongeval op de Haagweg in Rijswijk | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bizar ongeval op de Haagweg in Rijswijk

Rijswijk - Bij een bizar ongeval op de Haagweg werden vrijdagavond een fiets, een scooter en een woning geraakt door een automobilist.


De automobilist reed omstreeks kwart voor zeven over de parallelweg van de Haagweg, komende vanaf de Hoornbrug in de richting van de Herenstraat.

Een getuige noemde de rijstijl van de automobilist roekeloos en dat bleek wel door de opeenstapeling van aanrijdingen die daar plaatsvonden.

Als eerste botste de automobilist tegen een fiets, die vlak voor de kruising bij de Lindelaan rechts tegen de gevel van een woning geparkeerd stond. Hierna schampte de automobilist nog een paal van een verkeersbord, waarbij de automobilist zijn rechter spiegel verloor.

Hierna botste de automobilist aan de linkerzijde tegen de achterkant van een scooter. Deze scooter stond voor het verkeerslicht te wachten, om de Haagweg over te steken richting de Lindelaan.

Als laatste stuurde de automobilist vol naar rechts, waarna de auto tegen de gevel van een woning tot stilstand kwam.

Politie en brandweer kwamen ter plaatse en behalve de parallelweg was ook een deel van de kruising Haagweg/Lindelaan gestremd door geparkeerde hulpverleningsvoertuigen.

De bestuurder kon niet goed verklaren wat de oorzaak voor de aanrijdingen was, dus de politie heeft hem gecontroleerd op alcohol (blaastest) en op drugs (wangslijm test). De uitkomst van deze controles is op dit moment nog niet bekend.

Ter plaatse zijn diverse schadeformulieren ingevuld en een berger is ter plaatse gekomen om de auto weg te slepen.

Video en foto's: Sander Paardekooper

 

QEB0pR.jpeg

DBhLgP.jpeg

fpfasX.jpeg

W5ce5l.jpeg

Py6vTx.jpeg

Ym3XCO.jpeg

i6RVLa.jpeg

FtckzF.jpeg

hq4Pmb.jpeg