Lastige klus voor de Haagse brandweer | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Lastige klus voor de Haagse brandweer

Den Haag - Een aanrijding zorgde vannacht voor een flinke klus voor de brandweer.


Op de kruising Donau/Laan van Leidschenveen kwamen een bestelbus en een personenauto met elkaar in botsing. De bus was net vertrokken van de drukkerij van de Persgroep in het Forepark; en was daarom zwaar geladen met exemplaren van het Algemeen Dagblad en Trouw.

Mogelijk door dat gewicht achterin ging de bestelbus tollen, en kwam tegen een mast van de bovenleiding tot stilstand. De bestuurder raakte daarbij bekneld met zijn benen onder het stuur. Om hem te verzorgen zijn twee ambulances en het MMT ter plaatse gekomen; het traumateam was in dit geval met de auto.

De brandweer heeft de lading kranten uit de bus gehaald, en het tussenschot verwijderd. Daardoor kon geprobeerd worden om de bestuurder van twee kanten te benaderen. Toen er meer ruimte gemaakt was, bleek dat hij met zijn benen vast zat.

Uiteindelijk is met een hydraulische spreider de stuurkolom weggetrokken. Daarna kon de onfortuinlijke bestuurder na 5 kwartier hard werken via het laadruim naar buiten gebracht worden, en op de brancard gelegd. Hij is per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA is ter plaatse gekomen om de sporen van de aanrijding vast te leggen. Omdat de wrakken op het spoor van lijn 19 stonden, zette de HTM zolang bussen in.

Foto's en video: Rene Hendriks

RWzJfW.jpeg

xaH4ny.JPG

uIO79y.JPG

yKmDsR.JPG

9pLbFk.JPG

1LX4Yi.jpeg

erETkt.JPG

p5jGne.JPG

oZBSEd.JPG

ODNDCt.JPG

JOCjBv.JPG

AJ6Dr9.JPG

mVN1iy.JPG

BIbDQA.JPG

9JhI5m.jpeg

kDepO8.JPG

TzwUM0.jpeg

G6EaUd.jpeg

6AezWQ.JPG

gnmskC.jpeg

SwgbFE.jpeg

FaweSF.JPG

fhlGcs.JPG

nLAM1I.JPG

TlcCpf.JPG

25rZdQ.JPG

UQf64t.jpeg