Trekker met oplegger belandt op de vangrail | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Trekker met oplegger belandt op de vangrail

Den Haag - Een trekker met oplegger is vanmiddag op de A12 op de vangrail terecht gekomen.


Het ongeval gebeurde rond tien voor drie op de verbindingsweg tussen het Prins Clausplein en knooppunt Ypenburg, richting A4/A13.

De bestuurder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur, toen is de vrachtwagen naast de weg terecht gekomen en heeft over een aanzienlijke afstand de vangrail geplet.

Meteen werden politie, ambulances, brandweer en de weginspecteur Rijkswaterstaat met spoed ter plaatse gestuurd. De onwel geworden persoon is in de ambulance verzorgd en is daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder is onderzocht maar niet vervoerd.

Als gevolg van het ongeval moesten beide rijstroken worden afgesloten. Verkeer vanuit Den Haag en Zoetermeer richting A4/A13 moet dus een andere route nemen.

Voordat de vrachtwagencombinatie door berger Vreugdenhil geborgen kan worden, zal eerst de lading moeten worden overgeheveld naar een andere vrachtwagen. Daarna moet firma Vermeulen de beschadigde vangrail nog gaan vervangen. Daar komt nog bij het onderzoek door Verkeerspolitie en/of de VOA. Dat kan uren duren.

Er is daarom voor gekozen om voor nu één rijstrook vrij te geven en vanavond na de spits te beginnen met de werkzaamheden.

Video en foto's: Daan van den Ende

 

PoGxTe.JPG

OjtP4h.JPG

XDTTxJ.JPG

c56i0P.JPG

FZloin.JPG

mAQT2t.JPG

fESu6e.jpg

hjPhVb.jpg

i3kqJy.JPG

DlxNLo.JPG

Q0iXfp.JPG

R28SNo.JPG

Hag5wy.JPG

Dosq7z.JPG

zIgd6x.JPG

O0zXCd.JPG

nwpARN.JPG

3fALVw.JPG

9ZeuKP.JPG

lNjrSn.JPG

tkMrUw.JPG

mtWEJx.JPG

SvpJDo.JPG