Politie achtervolging eindigt op de Troelstrakade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie achtervolging eindigt op de Troelstrakade

Den Haag - Een politie achtervolging is vannacht geëindigd op de Troelstrakade.


Rond vijf voor half twee vannacht werd er bij een tankstation aan de Troelstrakade een voertuig gecontroleerd in verband met de avondklok.

Bij controle zagen agenten dat het rijbewijs van de bestuurder was geschorst en dat deze ingenomen moest worden. Hierop werd het rijbewijs van de bestuurder ingenomen en kreeg hij een rijberbod.

Daarnaast gebruikte een bijrijder lachgas balonnen. De drie inzittenden kregen een bekeuring voor het overtreden van de avondklok.

Even later zagen agenten de bestuurder weer in het voertuig rijden en besloten ze het voertuig een stopteken te geven. 

Na het geven van het stopteken ging het voertuig er echter direct vandoor. Agenten gingen met met optische- en geluidssingnalen door de wijk achter het voertuig aan.

Op de Fruitweg is voor de eerste keer geprobeerd het voertuig klem te rijden. Dit mislukte, waardoor een politievoertuig beschadigd raakte.

De bestuurder maakte diverse verkeersovertredingen zoals, door roodlicht rijden, tegen het verkeer in rijden en over het fietspad/trambaan rijden.

Even verderop, op de Troelstrakade is nogmaals geprobeerd het voertuig klem te rijden, ditmaal met succes. Hierbij is de bestuurder aangehouden.

In het voertuig werden een aantal lachgasflessen aangetroffen.

Bij de achtervolging zijn totaal twee politievoertuigen beschadigd geraakt en het voertuig van de verdachte. Die zijn allen door de politieberger meegenomen.

Video en foto's: Dean de Bood

UUp75I.jpg

veTXQw.jpg

o4Akpg.jpg

TGkwli.jpg

igCbfT.jpg

31p2p6.jpg

aVPF0N.jpg

c6NkNq.jpg

sI41tS.jpg

 

4AXmbd.jpg

SZ82lV.jpg