Zwaargewonde bij ongeval op de Laan van Nieuw-Oost-Indië | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Zwaargewonde bij ongeval op de Laan van Nieuw-Oost-Indië

Den Haag - Vanmiddag is een persoon zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Laan van Nieuw-Oost-Indië.


Rond tien over half vier is een voetganger/fietser op de kruising met de Juliana van Stolberglaan aangereden door een touringcar. Waarschijnlijk kwamen beiden vanaf de Juliana van Stolberglaan en staken zij de Laan van Nieuw-Oost-Indië rechtdoor over; in de richting van de Haagse binnenstad. Toen de touringcar rechtsaf sloeg ging het fout.

De fiets kwam volledig onder de bus terecht. De fietser lag deels onder en deels naast de bus. Op basis van de meldingen zijn behalve twee ambulances ook de brandweer en de traumahelikopter gealarmeerd.

Toen de eerste hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek de traumahelikopter niet nodig; hun inzet is geannuleerd. De inzet van de brandweer bleef beperkt tot hand- en spandiensten, en het plaatsen van schermen.

Na enige tijd lukte het de onfortuinlijke fietser te bevrijden. Hij is per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

In de touringcar zat ten tijde van de aanrijding een groep jonge kinderen. Het is niet duidelijk hoeveel zij van de gebeurtenissen hebben meegekregen. Het busbedrijf had redelijk snel een andere bus ter plaatse. De kinderen zijn overgestapt in die vervangende bus.

De bus die betrokken is bij het ongeval is op de kruising blijven staan, en wordt afgeschermd door zwarte schermen. Naar verwachting blijft de kruising afgesloten voor het ongevalsonderzoek. De VOA is daarvoor ter plaatse gekomen.

Video en foto's: Rene Hendriks en Herman van der Woude

MzcVGU.jpg

A1qhLg.jpg

eQa9HA.jpg

UN9LZf.jpg

46pOSw.jpg

yzcvEA.jpg

Y8iel2.jpg

6MU3ml.JPG

Y8Ldd9.JPG

1dKgBo.JPG

QN8Rbq.JPG

TkrLep.JPG