Inzittenden vluchten nadat auto frontaal tegen verkeerslicht botst | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Inzittenden vluchten nadat auto frontaal tegen verkeerslicht botst

Rijswijk - Vannacht om even voor één uur, vond er een forse aanrijding plaats op de Vrijenbanselaan. 


Een automobilist vloog daar uit de bocht en botste frontaal op een verkeerslicht.

Direct na het ongeval hebben de twee inzittenden enkele lachgasflessen en een zware sporttas uit de kofferbak van hun auto gehaald en overgeladen in een andere auto. Hierna stapten ook zij in die auto en vertrokken snel van de plek van het ongeval.

Korte tijd later kwam die auto echter weer terug bij het ongeval en stapten de twee inzittenden van de eerste auto weer uit om nog snel enkele spullen uit hun auto te halen.

Door bemoeienis van enkele getuigen besloot de tweede automobilist snel te vluchten, terwijl de tweeinzittenden van de eerste auto nog bij hun eigen auto stonden. Op dat moment besloten de beide inzittenden te voet te vluchten over de Rijswijkse Landingslaan richting Ypenburg.

Getuigen hingen inmiddels aan de lijn met 112 en konden zo te politie naar de vluchtende inzittenden toe leiden.

De bestuurster, een vrouw, is uiteindelijk aangehouden onder een viaduct op het Van Weerden Poelmanpad in Ypenburg. De bijrijder, een man, is aangehouden op de Singel in Ypenburg, achter het filiaal van Bo-Rent.

Bij aankomst van de aangehouden man op het politiebureau, bleek dat hij toch gewond was geraakt door het ongeval. Er is een ambulance naar het politiebureau gekomen en deze heeft de man voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurster bleek zonder rijbewijs gereden te hebben. Naast het verlaten van de plaats van een ongeval, wordt dus ook proces verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs.

De politie weet via de getuigen het kenteken van de vluchtende auto en doet ook nog onderzoek naar die bestuurder en de lachgasflessen. De auto is total-loss en is afgevoerd door berger Vreugdenhil. De gemeente wordt in kennis gesteld om enkele verkeersborden te herstellen.

Video en foto's: Herman van der Woude, Danny Botman en Sander Paardekooper

XWoBWc.JPG

N8cUrO.JPG

SA14Kv.JPG

Q9HEEA.JPG

YDT8rT.JPG

6cSDWg.JPG

7SCFMF.JPG

VV3HU9.JPG

k5RFiF.JPG

NxVft3.JPG

1LrfkG.JPG

VdgT4Q.jpg

WKlKhQ.jpg

TFvggP.jpg

VmHODH.JPG

Rhd1U7.JPG