Alcomobilist komt niet ver na aanrijding | Regio15.nl

Alcomobilist komt niet ver na aanrijding

Den Haag - Een alcomobilist sloeg woensdagavond na een aanrijding op de Neherkade op de vlucht.


Op de kruising Neherkade/Slachthuislaan werd omstreeks half negen een bestelbusje aangereden door een andere auto die met een forse snelheid door rood reed. De veroorzaker is daarna doorgereden. Een agent in een onherkenbare politieauto zag de aanrijding gebeuren en zette direct de achtervolging in.

Nadat de vluchtende automobilist eerst een stuk ging spookrijden, vluchtte hij via een fietspad naar de Calandkade. In de Vermuydenstraat lukte het de politie om de vluchtende auto klem te rijden, en de bestuurder aan te houden. Om hem op verwondingen te controleren kwam er een ambulance ter plaatse. Hij is daarna meegenomen naar het politiebureau; om een alcoholtest te ondergaan. Hij lijkt volgens de ademtest op straat namelijk teveel gedronken te hebben.

De brandweer bekommerde zich intussen om de aanrijding op de Neherkade. Ook voor die bestuurder kwam een ambulance ter plaatse. Hij is na behandeling ter plaatse naar het ziekenhuis vervoerd.

Bus 26 werd vanwege het ongeval omgeleid. De Neherkade was vanwege het ongeval in zijn geheel afgesloten.

De VOA (Verkeers ongevallen analyse) heeft uitgebreid onderzoek gedaan op het kruispunt. De Neherkade is even na 23:00 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Update 30/12: de 32-jarige doorgereden bestuurder, een inwoner van Den Haag, heeft in het ziekenhuis een bloedproef moeten ondergaan. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Er is ook een speekseltest afgenomen; de uitslag daarvan was negatief. Het is gebleken dat het rijbewijs van deze bestuurder reeds was ingevorderd. De bestuurder van het bestelbusje, die ook naar het ziekenhuis was vervoerd, is een 41-jarige man.

Video en foto's: Sander Paardekooper en Herman vd Woude

UsCniD.JPG

TokK8H.JPG

6wclsE.JPG

42H6hh.JPG

n2n310.JPG

RPsopV.JPG

tPmItY.JPG

NrhtuR.JPG

mRm662.JPG

dHn2s2.JPG

b2H6BK.JPG

yRwmqG.JPG

Z1nBlz.JPG

RmVhhR.JPG

hXCstE.JPG

aWrkzt.JPG

UKZw7S.JPG

iwl4nM.JPG

lK38wT.JPG

UfeCWq.JPG

v37O4O.JPG

AfUUQL.JPG

oPyfUg.JPG

GAsSFG.JPG