Gewonde bij ongeval in de Slachthuisstraat | Regio15.nl

Gewonde bij ongeval in de Slachthuisstraat

Den Haag - Vanmiddag is een persoon gewond geraakt nadat zij werd aangereden in de Slachthuisstraat.


Rond kwart over één verleende een automobilist ter hoogte van de Laakweg voorrang aan een fietsster die bij een zebrapad over wilde steken.

Terwijl deze overstak klapte een busje achterop de wachtende auto. De auto schoot hierdoor naar voren en raakte de overstekende fietsster, die hierbij onder de auto terecht kwam en gewond raakte.

De politie, ambulancedienst en brandweer kwamen met spoed ter plaatse.

Het slachtoffer is op straat verzorgd en door het ambulancepersoneel op een vacuümmatras gefixeerd en daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft hand- en spandiensten verricht, de fietsster lag wel met haar benen onder de auto, maar bleek niet bekneld te liggen.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet verder onderzoek naar de aanrijding en onderzoekt of de fietser rijdend (bij de oversteekplaats), of lopend met de fiets aan de hand via het zebrapad wilde oversteken. 

De bestuurder van de bestelbus is aangehouden door de politie voor artikel 8 (het rijden onder invloed) en overgebracht naar het politiebureau. 

Video en foto's: Sander Paardekooper

TEkHnH.JPG

k5WvVN.JPG

KXunpj.JPG

Qr5WzQ.JPG

Wgf693.JPG

HJgaIq.JPG

NxI4WG.JPG

enDjcm.JPG

5izb5n.JPG

4jNgRK.JPG

LZ9dep.JPG

WiCtkH.JPG

MrFCJr.JPG

muez2e.JPG

Omztgf.JPG