Aangereden voetganger (40) zwaargewond achtergelaten op de Neherkade | Regio15.nl
DutchEnglish

Aangereden voetganger (40) zwaargewond achtergelaten op de Neherkade

Den Haag - Een automobilist(e) heeft woensdagavond een 40-jarige voetganger geschept op de Neherkade en is daarna doorgereden.


Het ongeval gebeurde rond half elf. Behalve de politie en een ambulance werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam met spoed ter plaatse gestuurd.

Getuigen zagen hoe de auto na de aanrijding er met hoge snelheid vandoor ging. Zij hebben eerste hulp verleend aan het slachtoffer en de hulpdiensten gebeld.

Het slachtoffer is ter plaatse behandeld en is daarna zwaargewond met spoed (A1) vervoerd naar het ziekenhuis. De weg is in de richting van de Binckhorst afgesloten voor het verkeer.

Het lijkt erop dat de man de weg overstak. Aan de zijkant van de Neherkade liggen boten aangemeerd. Het slachtoffer komt volgens omwonenden uit één van de boten en wilde de weg oversteken. 

Medewerkers van de Forensische Opsporing Verkeer (FO Verkeer) doen ter plaatse onderzoek. Op straat liggen verschillende onderdelen van het gevluchte voertuig. Ook liggen er stukken laminaat verspreid over de weg.

Tot zover bekend is er nog niemand aangehouden. De politie is nog op zoek naar de vluchtauto en de bestuurder, het gaat vermoedelijk om een donkergekleurde BMW, die door de klap schade aan de voorzijde moet hebben. Het slachtoffer is een 40-jarige man en raakte zwaargewond. 

Video en foto's: Donny Kooistra

Zf5dXz.JPG

07twjM.JPG

wOurdK.JPG

KesrU8.JPG

NgcJtG.JPG

CG3LSx.JPG

UI6315.JPG

e0JIbh.JPG

2l8CB2.JPG

c5A0M7.JPG

Gi6PTg.JPG

OLY9TK.JPG

7db6IS.JPG

jzP8bs.JPG

AYUnZj.JPG

K49xdF.JPG

GcT34C.JPG