Alcomobiliste rijdt apotheek binnen in Leidschendam | Regio15.nl

Alcomobiliste rijdt apotheek binnen in Leidschendam

Leidschendam - Een automobiliste is vanavond op de Agatha met haar personenauto de apotheek binnengereden.


Het ongeval gebeurde rond half zeven.

De automobiliste heeft (vermoedelijk bij het wegrijden uit parkeerstand) de voor- en achteruit verwisseld en is toen dwars door een wand de apotheek in gereden.

De ravage is groot. Onder andere de nachtuitgifte automaten, waar buiten sluitingstijd medicatie kan worden opgehaald, zijn kapot gereden. Omdat de apotheek sinds 17.30 uur gesloten was, bevonden er zich gelukkig geen personen in de apotheek zelf, en is niemand gewond geraakt. Als er rijen klanten voor de balies hadden gestaan was het waarschijnlijk aanzienlijk grimmiger afgelopen. Ook zijn er regelmatig 's avonds nog personeelsleden aan het werk, maar vandaag was toevallig iedereen vroeg naar huis gegaan.

Omdat de eerste melding was dat er brand zou zijn in de apotheek, is de brandweer uitgerukt, maar de brandweerlieden troffen geen brand aan. Ook bleek de dragende constructie van het pand nog onbeschadigd.

De bestuurster is door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau bleek op het ademanalyse apparaat dat zij inderdaad met een slok (of meer) teveel achter het stuur had gezeten. Dat gaat onder andere betekenen dat haar verzekering de aangerichte schade niet zal vergoeden, en dat ze dus op zal draaien voor de kosten van de nachtautomaten en het herstel van het interieur. Ook zal de apotheek enige tijd niet kunnen draaien, en ontstaat er dus omzetschade.

De auto is drie maanden oud, en zal dus niet snel total-loss zijn. Maar ook die schade komt uiteindelijk voor rekening van de bestuurster.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de apotheek gehaald.

Update 21-11: De politie meldt dat mevrouw 'op het adem analyse apparaat om-en-nabij 3x de toegestane hoeveelheid UGL heeft geblazen'.

Beeld: Rene Hendriks

J8fDal.jpg

btyAnw.jpg

BbtGXk.jpg

dhQMbd.jpg

iZOqUB.jpg

b8qedG.jpg

p9hkmk.jpg

mjSQZR.jpg

zcYY6W.jpg

EcNUWs.jpg

1eZ0G0.jpg

JT3oBN.jpg

Wg10Lw.jpg

WHq2jN.jpg