Ongeduldige automoblist rijdt in op ambulance | Regio15.nl
DutchEnglish

Ongeduldige automoblist rijdt in op ambulance

DSC_3171
t-DSC_3145Den Haag - Een 28-jarige Hagenaar reed maandag 28 maart rond 10.10 uur bijna een ambulancebroeder aan, die op dat moment aan het werk was op de Scheveningseweg.


De ambulance was met spoed (A1) ter plaatse geroepen voor een onwel geworden man in het stadsdeelkantoor. De broeder stond op het moment van de aanrijding naast de ambulance spullen uit te laden, toen de Hagenaar aan kwam rijden. De broeder gebaarde naar de man om even te wachten tot hij zijn spullen uit de ambulance gehaald had.

De ongeduldige Hagenaar wilde kennelijk niet wachten en gaf een dot gas. De broeder kon net op tijd via de geopende zijdeur in de ambulance springen. De bestuurder probeerde met zijn auto langs de ambulance te rijden, hetgeen door een verhoogd gedeelte in de rijbaan niet lukte. In plaats daarvan kwam hij met zijn auto vast te zitten.

De politie was snel ter plaatse en hield de man aan. Hij zit nog vast voor verhoor. De ambulancebroeder raakte uiteindelijk niet gewond, maar kwam met de schrik vij.

De meldkamer was genoodzaakt om een tweede ambulance met spoed ter plaatse te sturen, om de onwel geworden man in het stadsdeelkantoor alsnog te verzorgen. Voor zover bekend heeft de vertraging zijn gezondheidstoestand niet nadelig beïnvloed.

Het ambulancevoertuig raakte beschadigd en is een aantal uren buiten dienst geweest voor reparatie. De auto is in beslag genomen en door een politiekraan afgesleept.

Zie hier het politiepersbericht.

Video: Shane Alders

Foto's: Tim de Kleyn

w-DSC_3142

w-DSC_3145

w-DSC_3153

w-DSC_3161

w-DSC_3168

w-DSC_3189