Politie ingezet na EK-wedstrijd Nederlands elftal | Regio15.nl

Politie ingezet na EK-wedstrijd Nederlands elftal

falck-kopt-img 7775Den Haag - Na de jammerlijk verloren wedstrijd van het Nederlands elftal zijn vanavond grote ordeverstoringen in de regio uitgebleven.


Na ongeregeldheden tijdens eerdere eindrondes, was de politie nu duidelijk zichtbaar aanwezig op en rond het Jonckbloetplein, in het Laakkwartier. De politie is er alles aan gelegen dat het Europees Kampioenschap een groot feest wordt. Althans, voor zover de uitslagen daar uiteraard aanleiding toe geven.

Vlak na het laatste fluitsignaal werd het langzaamaan wat drukker op het Jonckbloetplein. Alhoewel de sfeer aanvankelijk als gemoedelijk werd omschreven, heeft de aanwezige politie de ongeveer 100 a 200 mensen op het plein na enige tijd gevorderd om te vertrekken.

Nadat men vanuit diverse groepjes met eieren en flessen de politie bekogelden, trad de politie op. Hierop verdreef de Mobiele Eenheid met ondersteuning van de paarden en jeeps de groepen in diverse richtingen van het Jonckbloetplein weg. Bij deze inzet werden 19 personen aangehouden, onder andere voor het niet voldoen aan de bevelen van de politie, het gooien van vuurwerk en opruiing.

Eén van de aangehouden verdachten was een 26-jarige Hagenaar. Hij werd herkend vanwege betrokkenheid bij de ongeregeldheden in de Hildebrandstraat op 05 juni. Alle verdachten zijn overgebracht naar het hoofdbureau van politie en zitten nog vast voor verhoor. Grotere ordeverstoringen bleven echter uit.

Rond half tien was de rust weergekeerd op het Jonckbloetplein. De politie is nog enige tijd bezig geweest om de omliggende straten 'schoon te vegen' en de groepjes jongeren verder uit elkaar te drijven.

Video: René Hendriks

Foto's: Robert Johnson

img 7976

img 7987

img 8031

img 8041

img 8071

img 8093

img 8109

w-img 8349

img 8130

img 8138

img 8299

img 8342

img 8372