Weer onrustig in Laak na wedstrijd | Regio15.nl
DutchEnglish

Weer onrustig in Laak na wedstrijd

kop-jonckbloett-rj-img 0991Den Haag - Ook na de derde en (helaas) laatste wedstrijd van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap is het onrustig geweest in het Haagse 'Laakkwartier'.


De politie was ook vanavond nadrukkelijk aanwezig en alles was erop gericht om ongeregeldheden te voorkomen. Zo was het Jonckbloetplein afgesloten voor het verkeer en reden er ook geen trams en bussen over het plein.

Er was vooraf ook al veel politie aanwezig op het Jonckbloetplein.

Gelijk na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd, die zoals bekend met 2-1 verloren werd, druppelden de eerste mensen het plein op. De politie heeft met behulp van ruiters de mensen teruggedrongen, de omringende straten in. Maar er ontstond toen een kat-en-muis spel, waarbij de weggestuurde mensen steeds weer terugkeerden.

Rond tien voor half twaalf zijn de mensen gevorderd zich te verwijderen en werden het Jonckbloetplein en omliggende straten met behulp van ruiters en ME-jeeps schoongeveegd. Er zijn hierbij een aantal aanhoudingen verricht.

Even na middernacht keerde de rust weer terug in het Laakkwartier. Hier en daar bleken wel wat vernielingen te zijn verricht. Zo is een geparkeerde auto zwaar beschadigd geraakt door vuurwerk.

De politie hield totaal negen personen aan voor het niet voldoen aan een vordering en geweldpleging. Zeven personen zijn aangehouden in verband met het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Video: René Hendriks

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Robert Johnson

img 0858

w-rj-img 0872

img 0894

img 0912

w-rj-img 0991

w-rj-img 0993

w-rj-img 1002

img 0998

w-rj-img 1005