Overige incidenten rond de jaarwisseling | Regio15.nl

Overige incidenten rond de jaarwisseling

NeherkadeKop SBF 1335t-Neherkade SBF 1334Haaglanden - In dit item doen wij verslag van een aantal 'kleinere' incidenten die onze mensen op straat tegen kwamen voorafgaande en tijdens de jaarwisseling.


Maandag 30 december:

Den Haag - Rond kwart voor tien ontstond er - waarschijnlijk door vuurwerk of brandstichting - op het Alberdingk Thijmplein brand in een kleine graafmachine die op een aanhanger stond geparkeerd. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de graafmachine ernstige schade opliep. (Foto's en video: Sander Paardekooper)

w-Graafmachine IMG 0996

w-Graafmachine IMG 0999

Den Haag - Omstreeks tien over elf is brand ontstaan in een aantal pallets die lagen in de berging van een flatgebouw aan de Neherkade. De brandweer heeft de palets naar buiten getild en daar verder afgeblust. Door de brand hing er veel rook in de berging. De brandweer heeft de berging geventileerd met een overdrukventilator. (Video: Sander Paardekooper, Foto's: Sander Paardekooper en Robert Johnson)

w-Neherkade SBF 1335

w-DSC 5090

w-Neherkade SBF 1342

w-DSC 5097

Den Haag - Op het Kaapseplein brak rond tien voor twaalf brand uit in een geparkeerde auto. Ook dit voertuig heeft onherstelbare schade opgelopen door de brand. Ook hier zal de oorzaak vermoedelijk brandstichting zijn. (Foto's: Ruben van Essen)

w-IMG 4844

w-IMG 4847

Zoetermeer - Op het Savelsbos ontstond door onbekende oorzaak brand in een geparkeerde auto. De burt kon er van 'meegenieten' want door de brand begon de claxon van de auto aan één stuk door te loeien. De brandweer heeft de autobrand geblust en gezorgd dat de bewoners weer van hun nachtrust konden genieten. (Foto's: Martijn Roggeveen)

w-DSC 7115

w-DSC 7122

Oudejaarsdag dinsdag 31 december:

Voorburg - Even voor twee uur vanmiddag ontstond er brand in wat afval achterin een vuilniswagen op de kruising Bruijning Ingenhoeslaan/Aart van der Leeuwkade. De brandweer was met verschillende voertuigen gealarmeerd, maar had de brand snel onder controle (Foto: Rene Hendriks)

w-PEEN4759

Den Haag - Even na twee uur werd er bij een school aan de Frits Diepenlaan een poging gedaan brand te stichten bij een school. De school liep wat schade op, maar de brandweer was er snel genoeg bij om erger te voorkomen (Foto: Rene Hendriks)

w-PEEN4763

Den Haag - Weliswaar geen 'incident' maar niet minder vermeldenswaardig zijn de gigantsche brandstapels die verrijzen op het strand bij de boulevard van Scheveningen en bij Duindorp. (Foto's: R.P. van der Linden/Duindorp en Ruben van Essen/Boulevard Scheveningen)

w-foto1

w-img 4870

Zoetermeer - Op de Ruimtebaan heeft een aantal jonge jongens met Romeinse kaarsen de coniferen nabij een woning in brand gestoken. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand met een straat hoge druk afgeblust. (Foto's: Wilbert Tintel)

w-DSC00326-001

w-DSC00327-001

Den Haag - Omstreeks tien voor half zes wordt de brandweer gebeld voor een brandje in een woning aan de Jan van Riebeekstraat. Bij aankomst blijkt dat er een brandje heeft gewoed in een woning in de ronde woontoren daar. De bewoners hebben het brandje zelf al weten te blussen. Er is niemand gewond geraakt. (Foto's: Sander Paardekooper en Ruben van Essen)

w-SBF 1384

w-IMG 4872

Leidschendam - Op de Bachlaan raakt de kunstgras bodembekking van het balkon in brand, waarschijnlijk door vuurwerk (foto: Rene Hendriks)
w-PEEN4764

Den Haag - In de Rochussenstraat hebben onverlaten met behulp van een vuurwerkbom een rolluik opgeblazen. Deze hing voor een deur aan de achteringang van de winkels aan de Hoefkade. Door de klap werd de rolluik volledig losgerukt en de deur werd zwaar beschadigd. Ook een geparkeerde bestelbus liep schade op. (Foto's: Ruben van Essen en Sander Paardekooper)

w-SBF 1387

w-img 4880

w-SBF 1400

Rijswijk - Op Volkstuinvereniging Ons Ideaal is op oudejaarsavond een tuinhuisje volledig in de as gelegd. Ondanks snelle inzet van de brandweer was er helaas niets meer te redden. ( Video: Tim de Kleijn en Foto’s: Tim de Kleijn en Ivar Gieles)

w-TDK 4675

w-IMG 2482

w-TDK 4681

w-TDK 4692

Dan Haag - Op de Goudvinklaan (Ypenburg) steekt men de beplating van woningen aan. De brandweer voorkomt erger (Video en Foto's: Danny Botman)

w-IMG 7033

w-IMG 7042

Den Haag - Ook de afgesloten Haagse Markt was niet veilig voor vandalen. Tijdens de duisternis werd er brandgesticht op één van de velen kraampjes. Deze brand breidde zich snel uit. In korte tijd stonden er vier kraampjes in brand. De brandweer kon de kraampjes snel blussen. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Markt-1

w-Markt-3

w-Markt-4

De Lier - In een schuur achter aan woning aan de Uiterlier brak rond 22:30 uur brand uit. De brandweer moest een deel van de schuur slopen om de brand volledig te kunnen blussen. (Video en Foto's: Danny Botman)

w-IMG 7114

w-IMG 7101

Oudejaarsnacht 1 januari:

Den Haag - Een groep mannen gedroeg zich op het Paul Krugerplein vervelend en werd door de politie van het plein verdreven. (Foto's: Bob van Keulen)

w-DFX 6736-1

w-DFX 6737-1

w-DFX 6740-1

Voorburg - Op de Koningin Julianalaan weer eens het bewijs dat bepaalde figuren denken dat Oud en Nieuw vieren gepaard moet gaan met vernielen. (Foto's: Bob van Keulen)

w-DFX 6739-1

w-DFX 6744-1

Den Haag - De Mobiele Eenheid moest in de Driebergenstraat even de tanden laten zien. Naar verluidt zou dat zijn geweest omdat er zwaar vuurwerk werd afgestoken. (Foto's: Bob van Keulen en Monique Schokker)

w-image

w-DFX 6742-1

Zoetermeer - Woensdagmiddag raakte er op de Lijnbaan in de wijk Noordhove afval in de laadbak van een kleine vrachtwagen in brand. De restanten van vuurwerk waren tot ontbranding gekomen. De chauffeur van het vrachtwagentje besloot de laadbak te legen op een grasveldje. Hierbij kwam de wagen echter vast te zitten in het gras, terwijl de lading nog steeds brandde. Een grote vrachtwagen van de gemeentewerken heeft de wagen losgetrokken en veiliggesteld voor het vuur, de brandende hoop afval is door de brandweer afgeblust. (Foto's: Willem Pos)

w-POS 6894

w-POS 6900