Mysterieuze knal blijkt veroorzaakt door vuurwerk | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Mysterieuze knal blijkt veroorzaakt door vuurwerk

Den Haag - Vorige week vrijdag werd laat in de avond in de regio een harde mysterieuze knal gehoord en daar kregen wij veel vragen over.


De knal bleek rond elf uur te zijn gehoord. Op onze WhatsApp tiplijn kregen wij tientallen vragen over een mysterieuze knal in de regio. Bewoners in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Delft en in Den Haag gaven aan de knal te hebben gehoord. Er werden alarmsystemen van auto's geactiveerd en bij diverse van onze followers trilden de ramen.

Vanwege de vele vragen hebben wij vrijdagavond besloten om contact op te nemen met de meldkamer van de politie. Deze gaf aan dat zij de vragen op social media hadden gezien, maar dat er ook bij hen niets bekend was. Toen wij er op onze sociale media over schreven bleek dat de knal tot in de wijde omgeving gehoord was. Binnen een uur werd er meer dan vierhonderd keer gereageerd op ons Facebook bericht. 

Op basis van de ontvangen informatie bleek de knal afkomstig te zijn geweest vanaf een braakliggend terrein aan de Rederijkerstraat. Vandaag kregen wij van een anonieme bron de beelden toegestuurd waarop is te zien wat de knal heeft veroorzaakt. Voor de insders: het zou gaan om een afgestoken 10" shell. 

Inmiddels hebben wij meer dan 4000 berichten ontvangen op onze WhatsApp tiplijn. Heeft u ons al toegevoegd aan uw contactenlijst? Voeg ons mobiele nummer 06 15 15 15 02 toe en tip ons wanneer u iets interessants ziet op het gebied van openbare orde en hulpverlening. 

Video: Anoniem (ingezonden)