Tramverkeer gestremd door fors gaslek | Regio15.nl

Tramverkeer gestremd door fors gaslek

Den Haag - Door een breuk in een hoofdleiding is maandagavond een fors gaslek ontstaan langs de Juliana van Stolberglaan.


Aan het einde van de middag werd de brandweer gealarmeerd voor een gaslucht nabij de kruising met de Koningin Marialaan. Ter plaatse werd inderdaad gas geroken en gemeten, waarna Stedin ter plaatse werd gevraagd.

Stedin heeft een gat gegraven en de oorzaak van de gaslucht gevonden. Een hoofdleiding bleek gebroken, waardoor een forse hoeveelheid gas vrijkwam.

De wind blies een forse hoeveelheid gas richting de trambaan, waar de tramlijnen 2 en 6 langsrijden. Vanwege de veiligheid (eventuele vonkjes van de bovenleiding) werd het tramverkeer omstreeks half acht in beide richtingen gestremd. Tramlijnen 2 en 6 werden geknipt en reizigers werden met een aantal overstappen omgeleid.

Stedin heeft de gastoevoer naar de breuk gestopt door een ballon op te blazen in de hoofdleiding. Hierna werd de gebroken gasleiding vrijgemaakt en gerepareerd. Rond middernacht was er geen gevaar meer voor het tramverkeer en werdt de route van de tramlijnen 2 en 6 weer vrijgegeven.

Video en foto's: Sander Paardekooper

d0yq1i.JPG

YZ2JdJ.JPG

lqYNcY.JPG

8lIK6g.JPG

nmQ6Ss.JPG

8l2yVq.JPG

lOAZ0l.JPG

xgOMhb.JPG

qfuxgP.JPG

7NDFWG.JPG

KOGwSn.JPG