Rijnstraat en Turfmarkt deels afgesloten tijdens storm | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Rijnstraat en Turfmarkt deels afgesloten tijdens storm

Den Haag - De Rijnstraat en Turfmarkt zijn zondag tijdens de storm deels afgesloten om veiligheidsredenen.


Vorig jaar gingen er vier ramen kapot bij het Ministerie van de Rijnstraat. Er raakte toen niemand gewond maar er werd meteen een onderzoek ingesteld. 

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Nieman-Kettlitz, dat in handen kwam van het Algemeen Dagblad, hebben ingenieurs geen vertrouwen in de glazen gevel van het megaministerie aan de Rijnstraat. Al in augustus 2019 hebben ze het rijk geadviseerd 432 glasplaten te vervangen. 

Omroep West en het Algemeen Dagblad schreven over de onveilige situatie. Als gevolg van dit schrijven bemoeien lokale politieke partijen zich ermee. Onder andere Hart voor Den Haag / Groep de Mos stelt schriftelijke vragen.

In de ochtend zijn er hekken en borden geplaatst. Mensen mochten er nog wel langs. Verkeersregelaars hielden toezicht en zouden klaar staan om, waneer nodig, de onderdoorgang van het ministerie meteen af te sluiten.

EWXBr8.JPG

kkf0od.JPG

w7qQV2.JPG

PJNZRP.JPG

hUlY1T.JPG

M0JZ9i.JPG

Den Haag - Toen de storm te krachtig werd is besloten om de onderdoorgang van de Turfmarkt volledig af te sluiten. Verkeersregelaars hebben mensen geredigeerd om te lopen. De Turfmarkt werd met hekken en borden afgezet.

z3BJsz.JPG

XMNapV.JPG

1Y6Afq.JPG