Nieuwe crashtenders Rotterdam The Hague Airport | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Nieuwe crashtenders Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - Vandaag werden op Rotterdam The Hague Airport de nieuwe crashtenders van de luchthavenbrandweer getoond aan het publiek.


Persfotografen, spotters en andere enthousiastelingen konden zich vooraf opgeven. Maar liefst 171 personen gaven zich op, maar slechts dertig van hen behoorden tot de gelukkigen die vandaag langs mochten komen.

Vol trots lieten de brandweermensen hun nieuwste aanwinsten zien, die stonden opgesteld naast de oudere modellen, die momenteel nog dienst doen.

De nieuwe voertuigen zijn uitgerust met allerlei nieuwe snufjes en zijn - in tegenstelling tot de oude voertuigen - elektronisch bedienbaar. Zo is het gemakkelijker om de spuitarm in verschillende hoeken op te stellen en zit er een speciale arm voorop die in een vliegtuig kan worden geschoven.

Zo kunnen vliegtuigbranden van binnenuit worden geblust, zonder dat brandweermensen zelf naar binnen moeten.

De afgelopen maanden zijn de voertuigen uitvoerig getest door de verschillende brandweerploegen en kunnen de laatste aanpassingen nog gedaan worden. Per september zullen de nieuwe spuitbeesten in gebruik worden genomen, samen met de nieuwe kazerne, die dan eveneens klaar is.

Van de huidige drie crashtenders zullen er twee verdwijnen en blijft er één als reserve-voertuig. De traumahelikopter 'Lifeliner 2', die zeer regelmatig met het Mobiel Medisch Team aan boord in onze regio wordt ingezet, heeft zijn thuisbasis op Rotterdam The Hague Airport.

Video en foto's: Piet de Ruyter en Sebastiaan Barel

g2UdRz.JPG

0xW8Hz.JPG

CZ9bWf.JPG

F6Pi0A.jpeg

bXP138.jpeg

2ehjjM.jpeg

xRQEh0.jpeg

l7WuuF.jpeg

1BUVtk.jpeg