Demonstratie Malieveld verloopt rustig | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Demonstratie Malieveld verloopt rustig

th-img_0492Den Haag - De ene demonstratie is de andere niet, dat bleek vandaag weer op het Malieveld.Was het gisteren tijdens en na afloop van de manifestatie georganiseerd door Molukkers bij tijd en wijle nogal rumoerig, vandaag liet een geheel ander beeld zien. Er werd een manifestatie gehouden door mensen uit de kunstwereld, die demonstreerden tegen de voorgenomen bezuinigingen op kunst en cultuur door het nieuwe kabinet. Er moet namelijk volgens de plannen van de coalitiepartners maar liefst 200 miljoen worden bezuinigd, terwijl het BTW-tarief voor kunst stijgt van 6% naar 19% en daar zit men in de kunstwereld zeker niet op te wachten.

Het was de bedoeling om de manifestatie op het Binnenhof te houden en daarbij een petitie aan te bieden aan D66-kamerlid Boris van der Ham. Maar op last van de politie is het geheel verplaatst naar het Malieveld.

Het Malieveld en omgeving was beduidend minder blauw gekleurd dan gisteren. Hier en daar was er wat ME te zien, maar die kon in 'vredestenue' gekleed blijven. Het bleef ook rustig tijdens de manifestatie.

Of de demonstratie effect heeft gesorteerd zullen we in de toekomst wel zien.

Foto's: Machiel Janssen

img_0489

img_0491

img_0492

img_0496

img_0499

img_0500

img_0502

img_0503

img_0505