Controle vuurwerk verkoop Pijnacker-Nootdorp | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Controle vuurwerk verkoop Pijnacker-Nootdorp

th-dsc_0034Pijnacker-Nootdorp - Vanmiddag hebben functionarissen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de brandweer, een controle gehouden bij de vijf verkooppunten van vuurwerk in die gemeente.De controle werd gehouden bij de firma's Verbakel, Zena, Intratuin, Life&Garden en de Nootdorpse Vuurwerkhal.

Voordat in de bunkers vuurwerk mag worden opgeslagen, moet aan alle eisen van brandweer en gemeente voldaan zijn. De brandmeld- en sprinklerinstallatie en de brandblusmiddelen moeten vooraf gekeurd zijn. Pas dan krijgt het verkooppunt van de brandweer het predikaat "goedgekeurd verkooppunt 2010".

Tijdens de verkoopdagen ligt de nadruk bij de controles op brandveiligheid. De deuren van de bunkers mogen niet open staan en het vuurwerk mag in de bunkers niet te hoog zijn opgestapeld, omdat anders de sprinklerinstallatie niet goed zou funcioneren. Ook tijdens de leveringen van vuurwerk wordt gecontroleerd of de dozen met vuurwerk niet te lang buiten de bunkers staan en of er op vermeld staat dat er op straat geen vuurwerk mag worden afgestoken. Verder mag per persoon maximaal maar 10 kg vuurwerk per keer worden gekocht.

Bij de genoemde verkooppunten zijn tot nu toe geen onregelmatigheden geconstateerd en de winkeliers houden zich goed aan de afspraken. Op oudejaarsdag kunnen klanten nog tot 17.00 uur vuurwerk halen, daarna kunnen de vuurwerkhandelaren en hun personeel bijkomen van 3 hectische dagen.

Foto's: Chavez van Leeuwen

wcl-dsc_0023

wcl-dsc_0029

wcl-dsc_0030

wcl-dsc_0034

wcl-dsc_0042

wcl-dsc_0054

wcl-dsc_0056

wcl-dsc_0079