Overval op geldloper in winkelcentrum Meerzicht | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Overval op geldloper in winkelcentrum Meerzicht

Zoetermeer - Woensdagochtend is een geldloper overvallen, die de pinautomaat in het winkelcentrum Meerzicht kwam bijvullen.


De geldloper liep in winkelcentrum naar een geldautomaat van de ING toen hij door een gewapende man werd bedreigd. De geldloper moest zijn geldcassette afstaan en met de dader meelopen richting de parkeerplaats. Daar wist het slachtoffer aan de overvaller te ontkomen en zijn collega in de geldwagen te alarmeren.

De overvallers hebben nog geprobeerd de geldcassette te openen door deze tegen de achtermuur van de Wibra te plaatsen en met de achterzijde van de witte bestelauto te rammen. Daarna zijn zij met de geldcassette in de witte bestelauto op de vlucht geslagen.  De politie ging dan ook op zoek naar dat witte busje met schade aan de achterzijde.

Tijdens de overval heeft o.a. de Albert Heijn gereageerd door de rolluiken van de winkel te sluiten; om op die manier de klanten en het personeel te beschermen. Na het vluchten hebben diverse eenheden van de politie zich in Zoetermeer strategisch opgesteld om de overvaller(s) te pakken; de politieagenten liepen daarbij in kogelwerende vesten.

De politie heeft een ruim Plaats Delict (PD) afgezet en doet onderzoek. Getuigen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie. Of en hoeveel de overvaller(s) buit hebben gemaakt is niet bekend.

Kort na de overval werd er een burgernet bericht uitgestuurd:

Signalementen:

Dader 1 is een getinte man. Hij had een zwarte helm zonder vizier op en droeg daaronder een zwarte sjaal. Verder droeg hij een spijkerbroek en een donkerblauwe jas met bontkraag. Hij bedreigde de geldloper met een wapen.

Dader 2 is ook een getinte man. Van hem is bekend dat hij een petje droeg.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Omdat de overval op klaarlichte dag plaatsvond en er meerdere mensen in het winkelcentrum aanwezig waren komt de politie ook graag in contact met mensen die mogelijk foto's en/of filmpjes van de overval hebben gemaakt. Deze foto's en filmpjes kunnen via onderstaande link worden doorgestuurd naar de politie.

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=36c65d48-69cf-4dc4-b54a-4e6109536e1f 

Video: Anoniem

Video: Roy Wolters

Foto's: Shane Alders, Roy Wolters, Fred Wolters, Martin van Oostveen, Rene Hendriks, Sander van den Berg

w IMG 0833

w IMG 0861

w DSC 0012

w IMG 0596

w IMG 0835

w IMG 0841

w IMG 0843

w IMG 0846

w IMG 0849

LV05i2

Een witte bestelbus werd in de omgeving aangetroffen, nog onbekend of dit de bestelbus is die gebruikt is tijdens de overval. De politie heeft een grote afzetting gemaakt rondom de witte bestelbus.

vU3u3b

Update 13:00 uur:

De politie is momenteel bezig met een grote klopjacht naar de twee overvallers. Delen van wijken zijn afgesloten en politieagenten met kogelwerende vesten zijn aan het zoeken. Kinderen uit een school dichtbij in de buurt mogen de school niet verlaten en worden weggehouden bij deuren en ramen.

Er hangt ook een politie helikopter boven Zoetermeer. De hondenbrigade van de politie is ook aanwezig en hondengeleiders lopen met speurhonden door de wijken.

CtJ7kd

w IMG 0609

UlUQFP

w IMG 0613

8EEwPV

3Qgdc5

w PEEN6285

7JJ203

ztqEFs

w PEEN6289

w DSC 0059