Gewapende overval Poeldijkseweg Wateringen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Gewapende overval Poeldijkseweg Wateringen

Wateringen - Op de Poeldijkseweg heeft vanmiddag een gewapende overval plaatsgevonden.


Rond tien over twaalf vanmiddag kreeg de politie een melding van een overval op een bedrijfspand aan de Poeldijkseweg.

Meerdere eenheden van de politie gingen direct na de melding naar de locatie van de overval. Agenten droegen zware kogelwerende vesten.

Diverse politie-eenheden zijn op strategische plekken in de omgeving aan het posten. Ook vloog er een politiehelikopter boven het incident.

De drie daders gingen er direct na de overval vandoor met een onbekende buit. Zij zijn gevlucht in een grijze bus, die later (zonder kentekenplaten) brandend werd aangetroffen aan het Dalveen in Den Haag. De brandweer heeft de brand geblust; en de politie heeft de straat daarna afgezet met lint.

Bij de overval is één persoon gewond geraakt; deze is verzorgd door het ambulancepersoneel.

Op social media heeft de politie een signalement verspreid. Het gaat om drie lichtgetinte mannen van ongeveer 25 jaar met een mager postuur, lengte 1.85 meter. Zij droegen een trainingspak en bivakmuts en hadden sportschoenen aan.

Zowel op de locatie van de overval als op het Dalveen wordt door de politie onderzoek gedaan.

Video update: Tijdens de zoektocht naar de overvallers is op de Laan van Wateringseveld een andere grijze bestelbus staande gehouden; en de inzittenden zijn er uit gehaald. Toen bleek het niet de vluchtauto te zijn.

Video: Nick van der Toorn

Foto's: Nick van der Toorn en Maurice Schotman

zbWeey.JPG

tB8OIf.JPG

OpCsRt.JPG

nswXoC.JPG

AS8mYJ.JPG

RfAOQL.JPG

b3WQcI.JPG

Op de Laan van Wateringseveld werd een grijze bestelbus staande gehouden; en de inzittenden werden er met een uitpraatprocedure uit gehaald. Na controle bleek dat het 'gewoon' een grijze bestelbus was, die daar toevallig reed en niets met de overval van doen had. De inzittenden mochten daarna (waarschijnlijk met een welgemeend 'sorry' van de politiemensen) hun weg weer vervolgen.

Video: Nakytha Menkema

Wa itemdankzijtiplijjn

Beelden vanaf het Dalveen: 

Video: Nick van der Toorn

aIBMQy.JPG

wpC2Xx.JPG

ZVE7JN.jpg

h7DLWj.jpg

Ak5vj7.jpg

9AddIK.jpg

ISsjGX.JPG

CK8jwK.JPG

xcPJxh.JPG