Politie lost waarschuwingsschoten in Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie lost waarschuwingsschoten in Delft

20121214-hermangorterhof-kopt-IMG 0896

Delft - De politie heeft vanavond op het Herman Gorterhof enkele waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een 30-jarige verdachte van een inbraak.


Een bewoonster van het Herman Gorterhof kwam omstreeks 22.00 uur thuis bij haar woning en zag dat er op dat moment ingebroken werd. Zij twijfelde geen moment, belde direct 112 en wachtte buiten op de komst van de agenten. Een van de agenten in de woning poolshoogte nemen en kwam in de hal de inbreker tegen die de trap af kwam. De agent wilde de man aanhouden en raakte met hem in een worsteling waarbij de verdachte zich hevig verzette. De agent moest de inbreker uiteindelijk laten gaan, omdat de man dreigde hem neer te zullen steken en met zijn hand naar zijn binnenzak greep.

De verdachte vluchtte de woning uit, waarop de agent nog twee waarschuwingsschoten loste. Buiten liep de verdachte recht in de armen van een tweede agent, die hem onderuit haalde. De verdachte bleef zich ook hier heftig verzetten tegen zijn aanhouding waarop door de agent geweld is gebruikt om hem onder controle te brengen. Toen de recalcitrante verdachte vervolgens probeerde met gebalde vuist de agent in zijn gezicht te slaan, sloeg deze terug.

De verdachte is korte tijd buiten bewustzijn geweest waarop een ambulance werd gewaarschuwd. Die bracht hem naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een gebroken neus had. Ook moest hij een nacht ter observatie blijven, waarbij hij door personeel van de arrestantenbewaarplaats werd bewaakt.

De politie heeft een Plaats Delict afgezet. Medewerkers van Bureau Forensische Opsporing hebben een onderzoek uitgevoerd. De politieheli heeft ook enige tijd boven het Herman Gorterhof gevlogen, en er is ook met een speurhond gezocht. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Video: Ferrie van der Geer 


Foto's: Eyelogic

w-IMG 0894

w-IMG 0887

w-IMG 0889

w-IMG 0920

w-IMG 0944

w-IMG 0960

w-IMG 0986