Stoffelijke resten aangetroffen in de duinen | Regio15.nl

Stoffelijke resten aangetroffen in de duinen

lint

Ter Heijde - Midden in het duinengebied nabij Ter Heijde troffen voorbijgangers dinsdagavond 26 maart menselijke resten aan.


Zij deden bij de politie melding van de vondst, waarna de politie direct een onderzoek instelde. Naast forensische experts van de politie waren daar ook mensen van het Nederlands Forensisch Instituut bij aanwezig, waaronder een antropoloog. De brandweer verleende bijstand door het leveren van verlichting, zodat het onderzoek ook in de avonduren door kon gaan.

De stoffelijke resten zijn voor onderzoek in beslag genomen. Een eerste analyse van de botten leert dat het om een volwassen man moet gaan. Er zijn redenen om aan te nemen dat het om een sinds 2009 vermiste man uit Oost Europa gaat. De identiteit zal echter door middel van DNA-onderzoek vastgesteld moeten worden.

De recherche onderzoekt de zaak. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat rekening gehouden moet worden met een misdrijf. Woensdag zal nog een aanvullend onderzoek op de plaats van de vondst gedaan worden.