Achtervolging scooter eindigt met botsing | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Achtervolging scooter eindigt met botsing

20140816-westerdijkplein-kopt-DSC 5965Den Haag - De achtervolging van een scooter eindige vanochtend op het Johanna Westerdijkplein met een botsing, waarbij twee gewonden vielen.


Agenten surveilleerden zaterdag in de vroege ochtend in de omgeving van de Rijswijkseweg, toen ze de scooter zonder verlichting zagen rijden. Ze gaven de 33-jarige Haagse bestuurder een stopteken, maar deze sloeg direct op de vlucht.

Op het Johanna Westerdijkplein veroorzaakte hij een aanrijding met een 39-jarige fietser uit Rijswijk. De 39-jarige man liep door de aanrijding ernstig letsel aan zijn hoofd op en is opgenomen in het ziekenhuis. De scooterrijder brak zijn arm, maar probeerde ondanks dat nog weg te rennen. Hij werd door agenten aangehouden en ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Er werden twee ambulances gealarmeerd, alsmede het Mobiel Medisch Team. De inzet van het MMT is uiteindelijk gecanceld.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. De scooter waar de Hagenaar op reed had een kentekenplaat die niet bij de scooter hoorde. Daarom vermoedt de politie dat de scooter gestolen is. Hier doet ze onderzoek naar.

Video en foto's: Robert Johnson

w-DSC 4993

w-DSC 5862

w-DSC 5870

w-DSC 5891

w-DSC 5897

w-DSC 5905

w-DSC 5965

w-DSC 5009

w-DSC 5072