Jihadisten planden aanslag Europese Commissie | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Jihadisten planden aanslag Europese Commissie

ParketKop SBF 8122t-Parket SBF 8139Den Haag - Haagse Jihadisten zouden plannen hebben gehad om een aanslag te plegen op het Brusselse kantoor van de Europese Commissie. Dat hebben bronnen aan de NOS gemeld.


Het tweetal, een man en een vrouw van Turkse afkomst, werden in Belgie op het Brusselse vliegveld Zaventem opgepakt toen ze begin augustus terugkeerden uit Turkije. Vermoedelijk waren ze in Syrië geweest. Volgens de Belgische justitie hebben de twee Hagenaars  zich schuldig gemaakt aan deelname aan een terroristische groepering, overtreding van de wapenwet en financiering van terrorisme.

De verdachten komen uit Den Haag, maar zouden ook regelmatig in Brussel verblijven. In hun Brusselse appartement vond de Belgische justitie behalve jihadistisch materiaal ook vuurwapens en een kogelwerend vest.

Tegelijktijdig met de aanhouding van de twee Haagse verdachten, deed de politie een inval in vier woningen in Den Haag. Onder meer aan de Twickelstraat in Moerwijk en de Fannius Scholtenstraat in de Stationsbuurt. In de woningen werd jihadistisch materiaal in beslag genomen.

Naar verluidt worden er in het Belgische onderzoek nog meer jihadisten uit Nederland gezocht. Volgens de Belgische justitie richt het onderzoek zich op Turkse Nederlanders die banden zouden hebben met het jihadistische netwerken.

Video en foto's: Sander Paardekooper (Invallen op 06-08-2014 in Den Haag)

w-Parket SBF 8122

w-Parket SBF 8131

w-Parket SBF 8139

w-Parket SBF 8160