Inbrekers Wassenaar aangehouden op A44 bij Sassenheim | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Inbrekers Wassenaar aangehouden op A44 bij Sassenheim

Wassenaar/Sassenheim - De politie is vrijdagmiddag massaal uitgerukt om achter enkele inbrekers aan te gaan die waren gevlucht uit Wassenaar.


De politie kreeg rond tien voor vier de melding dat er was ingebroken in een woning aan het Van Polanenpark in Wassenaar en dat twee verdachten er in een personenauto vandoor waren gegaan. Doordat oplettende getuigen de twee hadden gezien, beschikte de politie over goede signalementen van de inbrekers en hun voertuig.

Omstreeks vier uur zagen agenten de auto in Wassenaar rijden. De verdachten negeerden meerdere stoptekens van de politie waarop de achtervolging werd ingezet. Via Katwijk en Leiden reden de verdachten de A44 op richting Amsterdam.

Tijdens de achtervolging werd de buit door de inbrekers uit het raam gegooid. Ter hoogte van de oprit Sassenheim raakte de vluchtauto betrokken bij een aanrijding met een personenauto en een vrachtwagen. Een politieauto kwam tegen de vangrail tot stilstand. De verdachten wisten uit het voertuig te komen en gingen er te voet vandoor.

Meerdere eenheden van de politie waren ter plaatse waardoor het tweetal rond kwart over vier kon worden aangehouden. Hierbij werden twee waarschuwingschoten gelost. Eén van de verdachten, een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede hield zich schuil in de bosjes aan de Warmonderweg. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Vleuten, werd door agenten en een politiehond aangetroffen in de bosjes langs de spoorbaan aan het Oosteinde in Warmond.

Bij de aanrijding botste het voertuig van de inbrekers op twee andere weggebruikers. Hierbij raakte twee personen gewond die ter controle zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding was ook een politieauto betrokken. Deze twee agenten zijn na het incident ook ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Door de aanrijding en het politieonderzoek is de A44 ter hoogte van Sassenheim enige tijd afgesloten geweest. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij worden verhoord.

Foto's: Menno Plug

w AVG VKO SSM1

w AVG VKO SSM2

w AVG VKO SSM3

w AVG VKO SSM4

w AVG VKO SSM5

w AVG VKO SSM6

w AVG VKO SSM7

w AVG VKO SSM8

w AVG VKO SSM9

w AVG VKO SSM12

w AVG VKO SSM13

w AVG VKO SSM14