Twee personen aangehouden na voertuigprocedure | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Twee personen aangehouden na voertuigprocedure

Delft - Een groot aantal agenten is vannacht ingezet bij de aanhouding van meerdere personen in een auto op de Kleveringweg.


Agenten kregen van de meldkamer het verzoek om naar het bewuste voertuig uit te kijken, toen het gespot werd in Delft op de Kleveringweg. Deze agenten riepen de assistentie in van vele andere collega's om de (mogelijk vuurwapengevaarlijke) personen veilig aan te kunnen houden.

Rond kwart voor twee hadden agenten in kogelwerende vesten de personen aangehouden en in de boeien geslagen.

Eén van de aangehouden personen heeft om zijn handen bewijszakken gekregen, zodat eventuele kruitsporen (die achterblijven na het lossen van schoten met een vuurwapen) niet verloren zouden gaan voor het onderzoek.

In verband met de aanhouding is het tijdelijk niet mogelijk geweest om het terrein van het fastfoodrestaurant met de grote gele M te betreden of te verlaten. De precieze reden waarom agenten naar het voertuig moesten uitkijken en waarom de inzittenden aangehouden dienden te worden is ons op het moment van schrijven onbekend.

Update: uit nadere informatie van de politie blijkt dat er een melding is geweest dat bij de betrokken personen een vuurwapen zou zijn gezien. Bij nader onderzoek is gebleken dat er niets aan de hand was. De aangehouden personen mochten later vannacht weer naar huis.

Foto's en video: Donny Kooistra

w IMG 6394

w IMG 6398

w IMG 6400

w IMG 6406

w IMG 8022

w IMG 6416c