Aanhoudingen en gewonde na achtervolging politie | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Aanhoudingen en gewonde na achtervolging politie

Rotterdam - Voor de tweede maal binnen enkele uren tijd moest de verlengde A4 in één richting geheel worden afgesloten.


Deze tweede keer was het gevolg van een achtervolging tussen een scooter met twee opzittenden en de politie.

Politieenheden van Eenheid Rotterdam waren op zoek naar inbrekers en zakten af naar diverse uitvalswegen. Op een bepaald ogenblik zien zij op de nieuwe A4 een scooter rijden; die hoort daar niet thuis. Op het moment dat de politie een stopteken geeft, keert de scooterrijder met diens passagier en gaat er al spookrijdend vandoor. 

De achtervolging gaat richting de snelweg. Dat levert natuurlijk enorme risico's op en daarom werd de scooter klemgereden op de oprit van de nieuwe A4 met de A20 in de richting van Den Haag. De scooterbestuurder vliegt over de vangrail en verliest daarbij inbrekersgereedschap, een hamer en een breekijzer. 

Eén van de verdachten raakte bij het klemrijden gewond en is met spoed (A1) naar het ziekenhuis is vervoerd. De andere verdachte vluchtte en kon later door de politie in een nabij gelegen weiland worden aangehouden.

Korte tijd werd de gehele 'nieuwe A4' afgesloten voor al het verkeer. De oprit van de nieuwe A4/A20 in de richting van Delft, waar de daadwerkelijke confrontatie en het klemrijden plaatsvond, was langere tijd afgesloten.

Het bleek uiteindelijk om een motorscooter te gaan met een bromfietsplaatje. De motorscooter stond ook als gestolen gesignaleerd.

De motorscooter en het politievoertuig raakten zwaar beschadigd. Het verhaal van Team Verkeer van Politie Eenheid Rotterdam kunt u hier vinden.

Video en foto's: Donny Kooistra

w IMG 7037

w IMG 7046

w IMG 7044

w IMG 7049

w IMG 7100

w IMG 7103

w IMG 7088

w IMG 7105

w IMG 7107

w IMG 7113