Vijf 'inbrekers' op het heetst der daad betrapt, althans... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Vijf 'inbrekers' op het heetst der daad betrapt, althans...

Zoetermeer - De politie kreeg vanavond meerdere 112-belletjes van getuigen dat er ingebroken zou worden in een flat aan de Petuniatuin.


Derde kerstdag, de dag dat de mensen weer thuis zijn na familiebezoek en de traditionele gourmet. Niet het slimste moment om een huis leeg te halen, zou je denken. Dat de werkelijkheid soms iets anders ligt ondervonden meerdere agenten en vijf 'inbrekers' vanavond ook.

Een paar jonge mannen waren bezig om een flatje aan de Petuniatuin in Zoetermeer binnen te komen. Helaas waren zij niet in het bezit van de beste inbreker-skills en werden zij al gauw opgemerkt door oplettende buurtbewoners, die de politie gewaarschuwd hebben. Deze hebben met al hun aanwezige ervaring de flat zo stil mogelijk omsingeld. Toen alle eenheden in positie waren werd er ingegrepen en kwam ook de politieheli assisteren.

Niet heel veel later stonden de inbrekers met z'n allen op het balkon in de schijnwerpers. Op precies hetzelfde moment kwam er een auto de straat binnen rijden. De inzittenden riepen naar de mannen die op het balkon stonden waar zij heen moesten... Uiteraard wekte dit ook de nodige argwaan bij de agenten en werden deze heren ook door de spreekwoordelijke molen gehaald.

Bij hun aanhouding verklaarden de mannen direct legaal bezig te zijn: alle verklaringen naast elkaar gelegd en werd er in en rond de woning onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat er ingebroken werd in hun eigen woning, omdat het slot defect was en de slotenmaker op zich liet wachten.

Kortom: Al snel werden de aanhoudingen ongedaan gemaakt en kon er onder toeziend oog van politie doorgegaan worden met, eh, 'legaal inbreken'...

Foto's: Roy Wolters, Brian Roeten en Martin van Oostveen

p1HrMR.JPG

6nSTk4.jpg

PwaTI0.jpg

SJcPSn.JPG

6sMgvx.JPG

IGejKy.JPG

zdIqni.JPG

EdTJI8.JPG

e7KWgN.jpg

zKeTsF.jpg

4qraCu.JPG