Vier aanhoudingen bij hennepkwekerij in bedrijfspand | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Vier aanhoudingen bij hennepkwekerij in bedrijfspand

Nootdorp - De politie van bureau Pijnacker-Nootdorp heeft donderdag een inval gedaan bij een bedrijf aan de Koperslager.


Naar aanleiding van enkele meldingen over een hennepgeur bij het bedrijf is de politie 's-ochtends polshoogte gaan nemen en heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

In het pand waren drie mannen aanwezig: zij werden direct aangehouden. Een 63-jarige man die even later bij het pand aankwam is ook aangehouden. Alle aangehouden personen zijn afkomstig uit Gouda.

Binnen in het pand werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen achter een zelfgemaakte wand. Toch handig dat de eigenaar van de hennepkwekerij goed was in wanden plaatsen, als je dan toch wil suggereren dat je goed bent in 'vloer- en wandafwerking'. Helaas voor de eigenaar is het snode plan toch niet gelukt.

Zo'n 300 bakken met plantjes - die korte tijd geleden geknipt zijn - en de totale technische installatie (van kabels tot meterkast van lampen tot bewateringsinstallatie) zijn in beslag genomen en vernietigd. Buiten de strafrechtelijke kant van het verhaal zal de energieleverancier ook onderzoeken of er sprake is van diefstal van energie, en op basis van de bevindingen mogelijk met een schadeclaim komen.

Foto's: Dejan Jeremic

SZc9DP.JPG

gfxEVr.JPG

BShT6W.JPG

GMKaA2.JPG

Nja6Ut.JPG

Ont4K1.JPG

hQbKSv.JPG

t3MyCU.JPG

Wj51Ai.JPG