Grote verkeerscontrole rondom het Zuiderpark | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote verkeerscontrole rondom het Zuiderpark

Den Haag - De politie hield vrijdagmiddag en avond met diverse instanties een verkeerscontrole op het parkeerterrein in het Zuiderpark.


In het gebied rondom de controlelocatie stonden vier ANPR-voertuigen opgesteld, die de kentekens van passerende voertuigen hebben gescand. Zo'n 5600 kentekens werden gescand en gecontroleerd in diverse registers. Daaruit kwamen ongeveer 1000 voertuigen met een 'hit'. Een aantal motorrijders van Team Verkeer reed rond om deze voertuigen een volgteken te geven naar de controlelocatie.

Aan de controle werkten diverse afdelingen van de politie mee, maar ook externe instanties zoals het RDW, Douane, Rijksbelastingdienst en de Belastingdienst van de Gemeente Den Haag.

Het handhavingsteam van Team Verkeer heeft alle bestuurders laten blazen bij de ingang van de controleplaats. Eén van de bestuurders had teveel alcohol gedronken en blies 265 Ugl; hij kreeg hiervoor een boete.

Naast de alcomobilist kregen ook diverse andere bestuurders een boete van de politie. Zij schreven 47 boetes uit voor diverse zaken zoals: defecte verlichting, geen gordel dragen, negeren van een rood verkeerslicht, niet verzekerd, mobiel bellen en andere defecten aan het voertuig. Twee bestuurders kregen een boete omdat zij rondreden met een ingevorderd/ongeldig rijbewijs. 

CET (voormalig Betex):
Innen van openstaande (CJIB-)boetes en vonissen

In totaal werd € 1879 euro aan openstaande boetes betaald. Twee rijbewijzen werden ingevorderd en één voertuig werd buiten gebruik gesteld.

Rijksbelastingdienst:
Van de voertuigen die een ANPR-hit hadden voor belastingschuld stond er totaal € 1.904.728,- euro open aan achterstallige belasting. De belastingdienst heeft daarvan direct € 57.680,- euro kunnen innen. 51 bestuurders konden de belastingschuld niet direct voldoen. Hun voertuigen zijn in beslag genomen.

Belastingdienst Gemeente Den Haag:
Van de voertuigen die een ANPR-hit hadden voor Gemeentelijke belastingschuld stond er totaal € 21.303,- euro aan achterstallige belastingen. De gemeente heeft daarvan € 11.603,- euro kunnen innen. Vijf bestuurders konden hun belastingschuld niet direct voldoen. Hun voertuigen zijn daarom ook in beslag genomen.

RDW:
Ook het RDW was aanwezig bij de controle en heeft de voertuigen op de controleplaats onderworpen aan een inspectie. Een hoop defecten werden daarbij geconstateerd. Ook was er een documentexpert aanwezig. Hij controleerde zo'n 21 buitenlandse identiteidsdocumenten op echtheid.  

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman en Rick Hebing

Q4e21u.JPG

VIVeBC.JPG

RsLYVO.JPG

FcxILK.JPG

cUA6sA.JPG

aT7ZMu.JPG

0shSKK.JPG

RsV7gH.JPG

BWPktk.JPG

buLsvC.JPG

4k8N11.JPG

ePsYI4.JPG

7IxvAN.JPG

B82jX8.JPG

thYy0P.JPG

RMywdD.JPG