Politie schiet na wilde achtervolging, verdachte raakt gewond | Regio15.nl
DutchEnglish

Politie schiet na wilde achtervolging, verdachte raakt gewond

Rotterdam/Den Haag - De politie heeft donderdagavond na een wilde achtervolging een schot gelost.


Donderdagavond rond 22.10 uur viel het rijgedrag van een automobilist op nabij de Beneluxtunnel, daarom besloot een motoragent hem te volgen. De verdachte, een 25-jarige man uit Voorburg, beging een aantal overtredingen en vertoonde gevaarlijk rijgedrag.

De motoragent heeft daarop een stopteken gegeven. Dat negeerde de Voorburger en hij ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging zijn volgens een woordvoerder van de politie eenheid Rotterdam meerdere aanrijdingen ontstaan.

De verdachte is vervolgens in de Wagenstraat gestopt en restaurant "Taste of India" binnengegaan. De verdachte vluchtte naar binnen, rende de keuken in en pakte daar een mes. Daarmee bedreigde hij de agent die hem volgde, maar ook het personeel. Nadat de agent pepperspray had gebruikt, loste hij een schot in het been van de verdachte. Daarop werd de Voorburger aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis.

De auto is door een politieberger weggesleept. Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) hebben in het restaurant uitgebreid onderzoek verricht. 

Video en foto's: Daan van den Ende 

KvnKnh.JPG

gfOnjv.JPG

Y8VuRq.JPG

EkelIb.JPG

nmeIcv.JPG

wgv8SO.JPG

YC3NRK.JPG

FBqMUG.JPG

kaM9xC.JPG

88vP0v.JPG

B1OzTS.JPG

a8FOL3.JPG