Agent gewond bij aanhouding verdachte in Pijnacker | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Agent gewond bij aanhouding verdachte in Pijnacker

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Een agent is vannacht gewond geraakt bij de aanhouding van een verdachte die was gevlucht.


De bestuurder van een bestelauto negeerde donderdagavond een stopteken van de politie op de Alkmaardermeerlaan in Berkel en Rodenrijs.

Na zijn arrestatie in Pijnacker, waarbij een agent zijn pink brak door het verzet van de verdachte, bleek waarom. Er zaten gestolen kentekenplaten op zijn auto, hij reed rond met een valse sleutel in het contactslot én hij had een rugzak bij zich met daarin allemaal inbrekerswerktuig.

De agenten wilden rond middernacht de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. Maar de man sloeg meteen op de vlucht, met een achtervolging tot gevolg. Deze eindigde in Pijnacker waar de verdachte de macht over het stuur verloor en een sloot in reed.

De verdachte bleek hier echter niet van onder de indruk. Hij trapte een zijraam in en vluchtte de kant op om zo alsnog aan de politie te ontkomen. Wederom weigerde de man uit Den Haag te stoppen voor de agenten.

Nabij De Mare had een burger de moed om de politie te hulp te schieten. Hij tackelde de verdachte, waarna de agenten hem konden pakken.

De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. De verdachte ging behoorlijk in verzet en na het gebruik van o.a. pepperspray kon hij worden geboeid. Bij de aanhouding raakte een van de agenten gewond; hij brak een vinger. De 43-jarige verdachte zit vast.

Het voertuig van de verdachte is door een politiekraan op de kant getakeld en afgevoerd.

Foto's: Roy Wolters

V5lShc.JPG

7penfs.JPG

CGaCVh.JPG

IDg8MD.JPG

aK8An7.JPG

Z5cTIQ.JPG

wIJAAz.JPG

8B6UQZ.JPG

3Tq4SS.JPG