Twee arrestaties voor woningoverval Rotterdam | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Twee arrestaties voor woningoverval Rotterdam

Rotterdam - In een onderzoek naar een laffe woningoverval op zaterdag 27 januari van dit jaar, zijn deze week twee mannen gearresteerd.


Het duo lijkt verantwoordelijk voor de overval op een vrouw van 27 jaar in haar huis op de Wapenstraat in Rotterdam Zuid. Eén van de daders richtte zijn vuurwapen zelfs op haar negenjarige dochter.

De vrouw was die zaterdagochtend in gezelschap van drie vrienden, haar dochters lagen boven te slapen. Ze keken samen naar een belangrijke verkiezing voor het zingen met carnaval op Curaçao. De drie overvallers drongen die vroege ochtend haar woning binnen door het intrappen van de voordeur. Ze riepen "politie, politie!" De vrouw en haar vrienden werden met een vuurwapen bedreigd en moesten op de grond gaan liggen.

Overval
De overvallers doorzochten de woning, en bedreigden ook nog eens de 9-jarige dochter met een vuurwapen. Uiteindelijk vertrokken de drie daders met sieraden, drie jassen, een paar telefoons en wat contant geld.

Onderzoek
Aanhoudend onderzoek van het regionaal overvallen team leidde naar twee verdachten. Maandag 4 juni hield het arrestatieteam een 27-jarige verdachte aan in Groningen. Een dag later hield het team de 25-jarige verdachte aan in de Nienoordstraat in Den Haag. Het duo zit nu vast. De recherche gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Hennep
Behalve de verdachte van de woningoverval zijn nog twee mensen aangehouden. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de hennepkwekerij die is aangetroffen. Deze is later die dag geruimd.

Foto's: Rene Hendriks

Q5d6BW.JPG

xtsGY0.JPG

k1GlSc.JPG

yW7xGN.JPG